CUTREMUR pe SCENA POLITICĂ! Cine ar CÂȘTIGA ALEGERILE. Sondaj-BOMBĂ

CUTREMUR pe SCENA POLITICĂ! Cine ar CÂȘTIGA ALEGERILE. Sondaj-BOMBĂ

În anul 2019 partidele politice se vor confrunta cu două teste majore: alegerile europarlamentare, care vor avea loc pe data de 26 mai, și alegerile prezidențiale, care vor avea loc spre sfârșitul anului.

Un nou sondaj efectuat de SOCIOPOL arată schimbări importante în ceea ce privește modul în care partidele politice sunt privite de electoratul din România. Rezultatul cercetării a fost făcut public de către sociologul Mirel Palada.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, dvs. cu reprezentații cărui partid ați vota, dintre următoarii?, 33% dintre respondenți au ales PSD. Pe locul doi, cu 20% de procente se află PNL. Pe locul 3, cu 11% se clasează ALDE, iar locurile 4, 5 și 6 sunt ocupate de USR – 9%, Pro România – 8% și PLUS – 6%.

„Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat la sfârșitul lunii ianuarie 2019, ne arată un peisaj electoral pe cale de diversificare, cu două partide mari care sunt în continuare în fruntea scenei politice din România, PSD și PNL, de-o parte și de alta a eșichierului politic, dar și cu o serie de partide secundare care-și consolidează poziția de challenger a partidelor principale și vin să adauge complexitate scenei politice interne: ALDE, Pro România, USR, PLUS”, a scris sociologul Mirel Palada.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă: Facebook Mirel Palada

Detalii metodologice:

- Universul cercetǎrii: Populaţia adultă neinstituţionalizată a României

- Volumul eşantionului: 1,003 persoane

- Perioada de culegere a datelor: 28 ian – 4 feb 2019

- Beneficiar: Cercetare proprie periodică de uz intern Sociopol

- Metoda culegerii datelor: Interviuri telefonice (CATI, 1,003)

- Tipul eşantionului: Eşantion stratificat bistadial cu selecţie probabilistă a gospodăriilor (aleatoriu simplu) și a persoanelor (metoda “cea mai tânără persoană din gospodărie”), în cazul interviurilor realizate prin intermediul telefoniei fixe, respectiv selecție probabilistă a persoanelor (aleatoriu simplu), în cazul interviurilor realizate prin intermediul telefoniei mobile

- Reprezentativitate: Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României

- Marja de eroare: Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.