Evenimentul Zilei > Social > SONDAJ-ȘOC! NU există elev care să NU se fi drogat cel puțin o dată. ADOLESCENȚII sunt sinceri: DROGURILe sunt ușor de…
SONDAJ-ȘOC! NU există elev care să NU se fi drogat cel puțin o dată. ADOLESCENȚII sunt sinceri: DROGURILe sunt ușor de…

SONDAJ-ȘOC! NU există elev care să NU se fi drogat cel puțin o dată. ADOLESCENȚII sunt sinceri: DROGURILe sunt ușor de…

O analiză efectuată de Centrul Antidrog scoate la iveală rezultate îngrijorătoare. Respectivul sondaj la care au răspuns aproape 750 de elevi botoșăneni a fost efectuat în 2016 însă a fost făcut public recent deoarece interpretarea datelor a reprezentatant un proces de durată. Bilanțul este un îngrijorător și ridică multe semne de întrebare. Mai exact, la Botoșani, potrivit acestui sondaj, pare să nu existe tânăr care să nu fi încercat măcar o dată drogurile.

Mai exact, din punctul de vedere al accesului la droguri, un sfert dintre adolescenți susțin că modul de cumpărare a acestor substanțe nu este unul deloc complicat, potrivit botosaneanul.ro.

 La Botoșani, potrivit acestui sondaj, pare să nu existe tânăr care să nu fi încercat măcar o dată drogurile. „În ceea ce privește drogurile ilegale, 5% din populația școlară consumă droguri ilicite de-a lungul vieții. De-a lungul anului 3,2% iar în ultima lună 0,7%. Este important de știut faptul că ponderea din ultimă lună relevă gradul de dependență. Putem spune că ultima lună ne indică procentul din populația școlară de dependenți de tutun, alcool sau droguri”, potrivit analizelor făcute.

 

Dintre consumatori 6% sunt băieți iar 4% sunt fete, cei mai mulți consumatori activi fiind elevi de clasa a XII-a.  Elevii de la Botoșani par să prefere mai ales canabisul, după care substanțele etnobotanicele, cocaina, ecstasy, sau tranchilizante.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: