Statele în care conduce Joe Biden

În statele cheie, potrivit unui sondaj New York Times, publicat astăzi, arată că Biden îl conduce pe Trump cu 5 puncte în Arizona, 3 puncte în Pennsylvania și Wisconsin și cu 2 puncte în Florida.

Trump conduce în următoarele state

Preşedintele Trump l-a condus pe Biden cu 2 puncte în Carolina de Nord. Sondajul a mai constatat că președintele o conduce şi pe Warren cu 6 puncte în Michigan, cu 4 puncte în Florida și cu 3 puncte în Carolina de Nord, iar Warren îl bate pe Trump cu 2 puncte în Arizona.

O altă speranță este senatorul Bernie Sanders care-l conduce pe Trump cu 2 puncte în Michigan și Wisconsin și cu 1 punct în Pennsylvania. Trump îl bate pe Sanders în Florida, Arizona și Carolina de Nord.

Sondajul poate fi privit ca un avertisment pentru democrați înaintea alegerilor prezidențiale din 2020

Aşadar, nou sondaj realizat de NYT ilustrează competitivitatea lui Trump în statele cheie. De asemenea, rezultatele ar putea fi folosite pentru a susține argumentul lui Biden potrivit căruia el este cea mai bună variantă de a-l învinge Trump în 2020.

Biden vrea să-l bată bine pe Trump

“Trebuie să-l batem pe acest bărbat. Nu este suficient să-l batem. Trebuie să-l batem bine, astfel încât să nu mai poată ocupa acest mandat niciodată”, a spus Biden în Iowa vinerea trecută.

“Și îl voi bate, dacă sunt candidatul ales, și el știe asta”. Sondajul New York Times / Siena College a fost organizat în perioada 13-26 octombrie în rândul a 3.766 de alegători înregistrați, potrivit thehill.