Soluție de criză la Caransebeș. Medicii trimit pacienții să doarmă acasă, pentru că nu pot încălzi spitalul

Soluție de criză la Caransebeș. Medicii trimit pacienții să doarmă acasă, pentru că nu pot încălzi spitalul

​Unitatea medicală a fost debranșată de furnizorul de gaz, după ce a înregistrat o datorie de 10.000 de lei

Medicii din Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș se luptă cu frigul. Și pacienții lor, de asemenea. Unitatea medicală are o capacitate de 350 de paturi, iar pacienții îngheață de frig în saloane, în contextul în care spitalul nu poate da drumul la căldură, după ce a fost debranșat de furnizorul de gaz. Ca să nu fie puși în situația de a se interna cu o boală și a pleca acasă răciți-cobză, medicii au decis să lase pacienții stabili să plece la casele lor seara, pentu a dormi în condiții civilizate, la căldură, aceștia având obligația să revină la spital a doua zi dimineață, pentru a continua tratamentul.

Disperare în saloanele cu bebeluși

Situația cea mai gravă e în saloanele pentru copii. Aici sunt cazați câte unul sau doi, iar părinții se plâng că noaptea sunt temperaturi la fel de scăzute ca și afară, unde mercurul termometrelor coboară constant sub 10 grade Celsius. Mai grav e că sunt internați bebeluși, care au penumonii, și cărora aerul rece le îngreunează recuperarea.

Primar: „Spitalul mai are datorii 5 milioane de lei”

Potrivit primarului din Caransebeș, situația a ajuns în acest punct din cauza datoriilor. „Furnizorul de gaz, E.On Gaz, a luat contorul pentru ultima datorie în valoare de 10.000 de lei, care, între timp, a fost achitată. În prezent suntem în curs de a contracta un nou furnizor de gaz”, arată edilul Felix Borcean. Spitalul mai are însă și alte datorii care se ridică la 5 milioane de lei, din anii precedenți, bani pe care primăria orașului nu are cum să îi acopere. „Contractul spitalului cu CJAS Caraș Severin nu acoperă procedurile efectuate aici. Noi, ca primărie, am suportat de-a lungul timpului tot ce am putut. Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș are un grad de ocupare ridicat, aici se tratează oameni din toate comunele și satele din jur, de pe Valea Timișului și Bistrei, însă primăriile din aceste localități nu ajută”, a mai spus primarul Borcean.