„Îmi doresc să nu mai avem mortalitate evitabilă de 40%, așa cum se întâmplă astăzi în România, să nu-i ducem pe români la spital, să-i ducem la bal, să sprijinim medicina preventivă, să sprijinim medicii de familie, să sprijinim cu adevărat policlinicile cu specialiști care pot, într-adevăr, să ofere diagnostic în fazele incipiente ale bolii, să nu mai facem nicio discriminare între sistemul privat și sistemul public de furnizare a serviciilor medicale”, a declarat liderul liberal. Apoi, politicianul a spus că va întoarce piramida pentru că acum „stau pe funcții toți borfașii și repetenții”: „Îmi doresc, cu adevărat, în România să reinstaurăm meritocrația, să readucem piramida cu vârful în sus, să nu mai stea cu vârful în jos, așa cum este astăzi, în care să-i vedem în capul trebii pe toți codașii, pe toți repetenții, pe toți neaveniții, pe toți oamenii care n-au fost în stare să facă nimic în viața lor pe propriile picioare și au ajuns în fruntea țării doar fiind slugi la niște baroni și numai executând comenzile pe care le dau acești baroni”.

Deși era un miting de prezentare a candidaților pentru alegerile europarlamentare, Orban a spus că preferă să vorbească despre referendum. „Eu, astăzi, am să vă vorbesc mai puțin despre europarlamentare, am să vă vorbesc despre referendumul convocat de președintele României, Klaus Iohannis. Fug infractorii din fruntea PSD-ALDE de acest referendum ca dracu de tămâie. Le este frică pentru că știu că românii nu sunt de acord cu corupția, că românii consideră corupția cel mai mare pericol la adresa dezvoltării României, la adresa bunei funcționări a societății românești și la adresa normalității și dreptății care trebuie să guverneze o societate democratică”, a declarat Orban.

Liderul liberal i-a îndemnat pe români să voteze la referendum să nu spună Europa lucruri urâte despre noi: „Ce o să creadă toată Europa despre noi dacă noi, ca cetățeni români, europeni, nu mergem să votăm „DA” la acest referendum? (…) Este misiunea noastră ca, alături de președintele României, să-i informăm pe toți cetățenii că trebuie să vină la referendum și să voteze „DA” la ambele întrebări”.