Soluția Germaniei pentru a economisi energie. Iluminatul mai multor clădiri din Berlin va fi oprit pe timp de noapte
- Andra Puiu
- 28 iulie 2022, 17:24
Capitala Germaniei, Berlin, a început să oprească, în noaptea de miercuri spre joi, iluminatul mai multor monumente și clădiri istorice. Scopul este ca orașul să se alăture efortului național care vizează economisirea de energie.
În urma deciziei autorităților de la Berlin, luminile la circa 200 de clădiri emblematice, inclusiv Coloana Victoriei, Castelul Charlottenburg și clădirea primăriei, nu vor mai fi aprinse în timpul nopții. Într-un comunicat de presă, senatoarea pentru Mediu și Protecția Climei a municipalității Berlin, Bettina Jarasch, a explicat că este chibzuit ca orașul să își folosească resursele de energie cu precauție. De asemenea, ea a precizat că o cauză a deciziei este reprezentată de războiul din Ucraina.
În acest fel, orașul va putea economisi energia utilizată de cele 1.400 de proiectoare alocate iluminării acestor monumente și clădiri. Pentru a opri mecanismul automat care aprinde luminile la căderea nopții, o intervenție umană, clădire cu clădire, este absolut necesară. În plus, această activitate va necesita câteva săptămâni.
Cât și cum va economisi energie Berlinul
În consecință, orașul nu va economisi bani la început, deoarece costul acestei intervenții va acoperi costurile cu electricitatea economisite pe un an, adică 40.000 de euro. Prin urmare, pe termen scurt, "efectul economisirii de energie este decisiv pentru măsură, și nu profitabilitatea pură". Berlinul este un oraș care consumă anual aproximativ 200.000 kilowați/h.
Președintele german Frank-Walter Steinmeier a dorit, de asemenea, să dea un exemplu în această săptămâna. El a anunțat că reședința sa oficială de la Berlin, Castelul Bellevue, nu va mai fi iluminat noaptea. Totuși, excepție fac unele ocazii speciale, cum ar fi vizite de stat.Timp de câteva săptămâni, guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz a cerut o mobilizare națională pentru a face economii privind curentul electric, în urma creșterii mari a prețurilor la energie, în timp ce aprovizionarea cu electricitate s-ar putea reduce în această iarnă, informează Agerpres.
Germania în recesiune
Una dintre cele mai mari puteri economice din lume se apropie de recesiune. Amenințările privind sistarea livrărilor de gaze rusești, inflația și creșterile de prețuri apropie Germania de acest lucru.
În Germania, revenirea economică din pandemie este afectată de inflația galopantă și criza de componente înrăutățită de războiul din Ucraina. Un indicator privind activitatea în sectorul privat, calculat de S&P Global, arată că economia a început să se contracte în luna iulie, pentru prima dată în acest an.