Telefonul a fost găsit de polițiști asupra lui Bouhlel, după ce acesta a fost împușcat mortal, în urma atacului terorist cu camionul, care a ucis 84 de oameni.

Potrivit anchetatorilor, celularul furnizează mai multe informații decât au fost obținute de la cei șapte suspecți, printre care și o femeie, arestați în legătură cu măcelul de joi seara.

Cu numai câteva minute înainte de a declanșa atacul, asasinul ar fi trimis un SMS în care cerea arme, scrie The Telegraph.

„Aduceți mai multe arme, aduceți cinci bucăți lui C.”, era conținutul mesajului, adresat unuia din suspecți, în vârstă de 37 de ani, și expediat cu 18 minute înainte de a intra în mulțime cu camionul său de 19 tone.


Printre suspecți se mai află și doi albanezi, despre care se crede că i-ar fi procurat un pistol lui Bouhlel, pe care ISIS l-a numit „soldat al Islamului”.

Peste 200 de anchetatori încearcă să descopere acum cine este C. și dacă atacatorul se află în legătură cu o rețea teroristă.

SMS-ul în care cerea arme nu este singurul expediat de Bouhlel, înainte de atac. Se pare că el fost foarte activ din acest punct de vedere. Într-un alt mesaj, dinainte de a declanșa masacrul, el scria:

„Am marfa.”

Bouhlel a folosit un automat de calibrul 7.65 mm pentru a trage în polițiști, înainte de a fi împușcat. Alte arme descoperite în camion s-au dovedit a fi false.

Camerele de supraveghere de pe Promenada Englezilor l-au înregistrat pe Bouhlel de două ori pe 12 și 13 iulie, la volanul camionului, cercetând locul.

Surse din poliție susțin că telefonul este plin de mesaje, filmulețe și fotografii, inclusiv ale unor bărbați și femei cu care întreținuse relații de curând.

Bouhlel avea mania de a trimite „selfiuri” cunoștințelor care figurau în agenda sa, și consemna toate legăturile sale, indiferent cât de scurte erau acestea.

Frecventa sălile de forță și barurile de salsa cu regularitate. De asemenea intra des pe site-urile care prezentau „imagini cu execuții islamice”, informează BFMTV.

Televiziunea franceză conchide:

„Datele telefonului arată viața sexuală încărcată a unui bărbat care a descoperit credința religioasă.”

Divorțat, tatăl a trei copii, Bouhlel și-a făcut un „selfie” la bordul camionului ucigaș, cu câteva minute înainte de a intra cu acesta în mulțime.