Soldații ruși, speriați de focurile de artilerie ale ucrainenilor. Abandonează tancurile și o iau la fugă. Imaginile au devenit virale

Soldații ruși, speriați de focurile de artilerie ale ucrainenilor. Abandonează tancurile și o iau la fugă. Imaginile au devenit virale Sursă foto: Twitter

În cele 87 de zile de război în Ucraina au fost surprinse multe momente care vor rămâne în istorie. Curajul forțelor militare ucrainene a putut fi văzut de toată lumea, reușind să țină piept invaziei Ruse. Sâmbătă, noi imagini au făcut înconjurul internetului. Soldații ruși aflați în două blindate sunt surprinși de focurile de artilerie ale ucrainenilor. Speriați, lasă tancurile în urmă și o iau la fugă.

Noi imagini din Ucraina fac înconjurul lumii. Două transportoare blindate rusești parcate lângă un deal sunt surprinse de forțele ucrainene cu focuri de artilerie. Speriați că o explozie are loc chiar în apropierea lor, soldații ruși coboară din cele două blindate și o iau la fugă.

Videoclipul a fost postat pe Twitter și a ajuns viral extrem de repede. În imagini se poate observa cum cele două tancuri ale forțelor ruse stau parcate, iar la un moment dat, o explozie are loc lângă ele ca urmate a focurilor de artilerie executate de forțele ucrainene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Speriați de explozie, soldații din cele două blindate coboară din ele și o iau la fugă, lăsând echipamentul militar în urmă.

Imaginile au făcut înconjurul lumii, iar internauții susțin că modul în care au acționat forțele ruse arată foarte multe despre lipsa de tactică și strategie, însă și un moral scăzut al trupelor ruse.

Chiar dacă imaginile au devenit virale, momentan nu este cunoscut unde și când au fost surprinse imaginile.

Pierderile suferite de Rusia în războiul din Ucraina

Pe 24 februarie, forțele militare ruse au început războiul în Ucraina. Se duc zilnic lupte extrem de grele, însă ucrainenii reușesc să țină piept inamicilor. Autoritățile de la Kiev au prezentat un bilanț al pierderilor suferite de armata rusă. Ar fi vorba despre aproximativ 26.650 de militari ruși lichidați, răniți sau capturați. De asemenea, au fost înregistrate și pagube materiale.

Potrivit Ministerul Apărării de la Kiev, armata rusă a pierdut următoarele echipamente în Ucraina:

1.195 tancuri 2.873 de vehicule blindate de luptă 534 sisteme ale artileriei 191 de sisteme de lansare multiplă de rachete de artilerie MLRS 199 de avioane 161 de elicoptere 13 vase/bărci/nave 2.019 de vehicule 398 drone 94 rachete de croazieră.

Cifrele oferite de Ucraina nu au fost confirmate și de autoritățile de la Kremlin. De asemenea, ele nu pot fi verificate nici independent.

În timp ce Ucraina vorbește despre pagubele înregistrate de Rusia, oficialii de la Moscova prezintă bilanțul pierderilor suferite de inamici. Potrivit acestora, de la debutul „operațiunii militare speciale”, forțele sale ar fi reușit să distrugă în Ucraina:

821 vehicule aeriene fără pilot 164 de avioane 125 elicoptere 303 de sisteme de rachete antiaeriene 3.013 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă 364 de sisteme de lansare multiplă de rachete MLRS 1.471 sisteme de artilerie de câmp și mortiere 2.824 de unități de vehicule militare speciale.