Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri fantastice despre misterul dispariției lui Thorsten Kuntz, șeful celei mai mari companii de armament! Răpire sau chestiune privată? 
Dezvăluiri fantastice despre misterul dispariției lui Thorsten Kuntz, șeful celei mai mari companii de armament! Răpire sau chestiune privată? 

Dezvăluiri fantastice despre misterul dispariției lui Thorsten Kuntz, șeful celei mai mari companii de armament! Răpire sau chestiune privată? 

Thorsten Kuntz, 51 de ani, este directorul general al Rheinmetall, cel mai mare grup german de producție de armament. Tancurile sale vor fi expediate în Ucraina. El este unul dintre cei mai mari „păzitori de secrete”, iar absența lui este considerată un mister, deoarece a dispărut patru zile fără urmă şi a fost găsit beat.

Thorsten Kuntz, 51 de ani, directorul general de la Rheinmetall, cel mai mare producător de de arme din Germania a dispărut în mod misterios. El a lipsit timp de patru zile și a reapărut în stare de ebrietate. Poliția încearcă să afle dacă este vorba despre răpire sau despre o problemă privată.

Rheinmetall a promis guvernului german disponibilitatea a 88 de tancuri Leopard 1 și a 100 de vehicule blindate Marder pentru a le transfera armatei ucrainene. Bild Zeitung a dezvăluit cazul pe data de 13 mai, când poliția din Kassel a anunțat că este căutat un bărbat, în vârstă de cincizeci de ani, care nu s-a prezentat la serviciu, ratând toate întâlnirile private prevăzute în acea zi şi nu mai răspundea la telefonul mobil.

Thorsten Kuntz dispare fără urmă şi reapare după patru zile complet beat

Pare un caz obişnuit de alcoolism, cu excepția faptului că nu este vorba despre o persoană obișnuită. Protagonistul este Thorsten Kuntz, 51 de ani, CEO al Rheinmetall, cel mai mare producător german de arme.

Anunţul era însoţit de o fotografie, făcută de pe o cameră video, care îl înfăţişa pe Thorsten K. ridicând numerar de la un bancomat. Kuntz a avut nevoie de îngrijiri medicale într-un spital, iar motivele dispariţiei sale temporare rămân necunoscute.

Dar rolul lui Kutz, care conduce gigantul german de armament din ianuarie 2022, alimentează cele mai variate ipoteze: a fost răpit pentru a da un avertisment sau a fost o problemă privată?

Autoritățile nu au vrut să facă declaraţii. Kuntz este considerat de autorități drept „deţinător de secrete”, dar nu este clar dacă are protecţie de stat în această calitate.

Abia duminica trecută, o mașină de poliție a remarcat dispărutul în apropierea Târgului Kassel, în interiorul unei mașini, în stare de ebrietate. Kutz a avut nevoie de îngrijiri medicale într-un spital.

Nu s-a stabilit deocamdată ce a dus la dispariția lui temporară

Niciuna dintre părțile implicate în investigarea incidentului, inclusiv Procuratura Federală, BKA, Biroul Federal de Poliție Criminală și Rheinmetall, nu au fost dispuse să facă vreo declarație.

Comunitatea de informații federale îl consideră pe Kutz un „deținător secret”, dar nu se știe dacă statul este sau nu obligat să îi ofere protecție în această calitate.

Chiar zilele trecute, guvernul german a anunțat că este pregătit să schimbe cele 15 tancuri Rheinmetall Leopard 1 care au fost vândute Republicii Cehe pentru 15 tancuri Rheinmetall Leopard 2 care vor fi vândute Ucrainei, informează europeans24.