Amenzi mari în noul Cod Rutier. E ceva banal, dar costă

Amenzi mari în noul Cod Rutier. E ceva banal, dar costăMasini / Sursa foto: Arhiva EVZ

Amenzi mari în noul Cod Rutier. Care sunt cele mai noi schimbări vizate de autorități.

Șoferii, arși la buzunar de noul Cod Rutier. În noile modificări aduse Codului Rutier, autoritățile au luat măsuri severe și au stabilit sancțiuni de maxim 2.500 de lei pentru cei care nu parchează corect.

Amenzi mari în noul Cod Rutier

Schimbări dramatice pentru șoferi. O simplă greșeală cu privire la locul de parcare poate antrena o amendă usturătoare: 2.500 de lei.

Dacă șoferii nu plătesc tariful de parcare în centrul Capitalei, ar putea avea parte de pierderi financiare vizibile. Mai exact, autoritățile locale intenționează să înăsprească regulile privind parcarea.

sursa foto: arhiva EvZ

În primele 15 minute de la lăsarea mașinii în parcare, va trebui să achitați taxa de parcare. În caz contrar, veți fi sancționați cu o amendă de 200 de lei. Dacă această amendă nu va fi plătită în termen de 15 zile, veți primi o sancțiune suplimentară, care va varia între 1.500 și 2.500 de lei.

Amenzi duble pentru persoanele juridice

Pentru persoanele juridice, amenda ajunge la 5.000 de lei, respectiv dublul amenzii maxime pentru depășirea limitei de viteză. Momentan amenzile sunt doar la nivel de proiect, nefiind încă aprobate.

Dacă va fi aprobat proiectul, autoritățile vor trece la măsuri severe. Astfel, dacă veți parca într-un loc cu plată și nu veți achita taxa, riscați o amendă de mii de lei.

„Se introduce o contravenţie nouă pentru neplata notei de constatare. Acest atribut este al politiei locale. Poliţia Locală va comunica notele de constatare clienţilor, utilizatorilor sau proprietarilor şi neplata notei de constatare devine contravenţie”, a declarat Cristian Olaru, director Compania Municipală de Parking.

Alte măsuri de control al parcării

În plus față de angajații Primăriei București, mașinile dotate cu softuri inteligente inspectează străzile din centrul orașului la fiecare oră. Până la sfârșitul anului, primăria și-a planificat să instaleze bariere și camere de supraveghere în toate parcările publice. De asemenea, pe străzi vor fi aduse 6 mașini de control. Vor fi montate și parkometre, aparate cu ajutorul cărora șoferii pot plăti tarifele de parcare, arată Playtech.