Evenimentul Zilei > Actualitate > Șocant! S-a sinucis și soțul judecătoarei care și-a tăiat gâtul
Șocant! S-a sinucis și soțul judecătoarei care și-a tăiat gâtul

Șocant! S-a sinucis și soțul judecătoarei care și-a tăiat gâtul

EXCLUSIV evz.ro. O informație șocantă ne-a parvenit în această seară, în exclusivitate. Lumea medicală și cea a magistraților din Târgu Mureș este consternată de tragedia care a lovit, din nou, tânăra familie Moldovan. La începutul lui noiembrie 2019, soția, Cristina Moldovan, fostă Pașol, judecătoare la Curtea de Apel Mureș s-a sinucis. Miercuri, 22 ianuarie, soțul ei, medic, a fost găsit spânzurat în locuința sa.

22 ianuarie, în jurul orelor 17.30. Polițiștii postului rural au fost sesizați prin apel la 112 că într-un imobil din comuna Livezeni (în apropiere de Târgu Mureș) s-ar putea afla un bărbat mort. Sesizarea fusese făcută telefonic de fiul bărbatului, care a reclamat că tatăl nu-i răspunde la telefon și că e posibil să se fi sinucis.

Într-adevăr, în casa indicată polițiștii au găsit un bărbat spânzurat și au chemat medicul legist și echipa criminalistică. Trupul a fost ridicat și dus pentru autopsie la Morga din Târgu Mureș.

Cel care fusese găsit spânzurat este medicul Cosmin Moldovan, soțul judecătoarei care își tăiase gâtul lângă mașina sa. Telefonul dat la 112 a fost al fiului cel mare al doctorului, din prima căsătorie, un tânăr de 20 de ani, pilot pe avioane militare.

Medicul Cosmin Silviu Moldovan avea 44 de ani. Era specialist pe simulare aplicată în medicină, conferențiar universitar la UMFST Târgu Mureș și cadru didactic la Centrul de Simulare și Abilități Practice. Moartea soție sale l-a marcat teribil, deși încerca să mascheze durerea și frământarea. Rămăsese cu un copil mic, de 3-4 ani, pe care acum îl creștea singur, în casa cumpărată cu credit din comuna Livezeni. Părinții Cristinei locuiesc în altă localitate.

După două luni de la moartea soției, dr. Cosmin Moldovan nu a mai rezistat. Polițiștii l-au găsit spânzurat în casă și au deschis dosar de cercetare. Toate indiciile duc spre sinucidere.

Judecătoarea și-a sunat tatăl înainte de a se sinucide

Judecătoarea Cristina Moldovan Pașol, în vârstă de 38 de ani fusese găsită într-o baltă de sânge, lângă mașina sa, cu gâtul tăiat, în 9 noiembrie 2019.

Primele informații oferite de purtătoarea de cuvânt a IPJ Mureș, Emanuela Fărcaș, au conținut erori, dar și o omisiune importantă. Toate acestea au lăsat atunci loc unor speculații și suspiciuni. Surse demne de încredere, atât din jurul familiei, cât și din poliție ne-au oferit date importante care au conturat altfel starea de fapt.

Potrivit oficialului Poliției, judecătoarea i-a spus soțului când a plecat de acasă că se va sinucide.

”Poliția a fost sesizată prin apel la 112 de un bărbat din localitatea Livezeni cu privire la faptul că soția lui ar fi plecat de la domiciliu și ar fi amenințat că se sinucide. În urma activităților desfășurate, femeia a fost găsită pe raza localității Sărățeni în apropierea autoturismului, căzută la pământ, având o tăietură în zona gâtului. La fața locului a fost găsit și un cuțit de bucătărie. Polițiștii i-au acordat femeii primul ajutor, aceasta fiind transportată în stare gravă la UPU Târgu Mureș unde a rămas internată. În cauză s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală”, a precizat Emanuela Fărcaș de la IPJ Mureș.

Lucrurile însă nu au stat așa. Cristina Moldovan nu era acasă împreună cu soțul și nici nu l-a sunat ca să-l amenințe că se sinucide. Medicul Moldovan se afla într-o întâlnire profesională. Femeia a avut o discuție telefonică cu mama ei căreia i-a spus că vrea să termine cu viața. După ce a închis, mama i-a spus tatălui ei, iar bărbatul a sunat la 112 și a alertat Poliția despre intenția fiicei sale, pe care a simțit-o că nu glumește. A dat dispecerului numărul de telefon al soțului judecătoarei, iar polițiștii au luat legătura cu acesta relatându-i situația.

Așa cum se știe, tot de la purtătoarea de cuvânt a IPJ Mureș, ”Polițiștii din Sovata au găsit-o lângă mașină, pe raza localității Sărățeni, având o plagă înjunghiată în zona gâtului. Lângă femeie a fost găsit un cuțit de bucătărie. Polițiștii i-au acordat primul ajutor, după care a fost transportată la spital, fiind în stare foarte gravă”. Femeia a stat mai multe zile în moarte cerebrală, la spitalul din Târgu Mureș, dar fără șanse de supraviețuire. Familia și-a dat acordul și organele judecătoarei au fost prelevate pentru transplant. Atunci au fost salvate câteva vieți.

Tânăra judecătoare lăsase un bilet de adio. Printre altele îi spunea soțului să se ducă la grădiniță și să ia copilul și să-i spună că îl iubește.

Depresia a distrus doi tineri și o poveste de iubire

Cosmin Moldovan se căsătorise de foarte tânăr, era student. Cu prima soție a avut doi copii, o fată și un băiat. La un moment dat, lucrurile n-au mai mers și a intervenit divorțul. Mama a plecat cu fata în străinătate, iar el a rămas să-și crească băiatul. Era mândru de el, că era pilot militar, că își împlinise visul.

Cu câțiva ani în urmă o întîlnise pe Cristina Pașol, judecătoare pe atunci la Cluj. S-au îndrăgostit și s-au căsătorit. Femeia s-a mutat la Târgu Mureș.

Apropiați ai familiei povestesc că cei doi soți se înțelegeau foarte bine, nu existau divergențe majore între ei. În vara anului trecut petrecuseră o vacanță superbă în străinătate, iar în septembrie făcuseră rezervare la bilete pentru un sejur în Maldive.

În ultima perioadă înainte de a-și curma viața, judecătoarea Cristina Moldovan se plângea că este obosită, că are o stare de disconfort. Posibil o stare de depresie pe care nu a tratat-o nimeni cu seriozitate. Acest lucru l-a frământat teribil și pe dr.Cosmin Moldovan (44 de ani), iar ”evadarea” sa din nebuloasa depresiei s-a materializat marți, 22 ianuarie.