Evenimentul Zilei > International > ȘOCANT. Arși de vii în casă de către săteni pentru că practicau vrăjitoria. Printre „vrăjitori” se aflau și trei copii
ȘOCANT. Arși de vii în casă de către săteni pentru că practicau vrăjitoria. Printre „vrăjitori” se aflau și trei copii

ȘOCANT. Arși de vii în casă de către săteni pentru că practicau vrăjitoria. Printre „vrăjitori” se aflau și trei copii

Blocați în casă și arși de vii. Asta au pățit cei cinci membrii ai unei faqmilii din Kenya după ce au fost acuzați de vrăjitorie de către vecini. Trei dintre cei cinci membrii erau copii, în vârstă de 7, 3 şi, respectiv 2 ani, potrivit protv.

Cinci persoane, dintre care trei copii, au ars de vii in casa lor din Kenya dupa ce vecinii le-au incendiat casa, pe motivul că sunt practicanți ai vrăjitoriei, a informat vineri politia citata de dpa.

În incidentul petrecut joi în districtul Migori, au murit două femei şi trei fete – în vârstă de 7, 3 şi, respectiv 2 ani, a declarat poliţistul local Peter Kirui.

Alți patru membri ai familiei sunt spitalizaţi în urma incendierii, printer ei numărându-se și patriarhul familiei, Elijah Otieno, persoana acuzată de vrăjitorie.

În acest caz, potrivit poliţiei, sătenii l-au acuzat pe Otieno că a îmbolnăvit un alt bărbat.

„Vecinii furioşi i-au închis (în casă) … şi le-au dat foc”, a declarat Kirui, adăugând că 20 de săteni au fost arestaţi.

Cazurile în care persoane – în special vârstnice – cad victime suspiciunilor de vrăjitorie sunt destul de frecvente în anumite regiuni ale Africii.

Oamenii sunt acuzaţi de vrăjitorie în urma unor dispute personale sau a unor nenorociri, cum ar fi decesele cauzate de boală sau pierderea recoltelor.

În luna iunie a anului trecut un alt caz în care un kenyan și-a pierdut viața, linşat fiind de către sătenii care l-au acuzat de vrăjitoare, s-a petrecut în districtul Kilifi, din sud-estul Kenyei.