Cinci persoane, dintre care trei copii, au ars de vii in casa lor din Kenya dupa ce vecinii le-au incendiat casa, pe motivul că sunt practicanți ai vrăjitoriei, a informat vineri politia citata de dpa.

În incidentul petrecut joi în districtul Migori, au murit două femei şi trei fete – în vârstă de 7, 3 şi, respectiv 2 ani, a declarat poliţistul local Peter Kirui.

Alți patru membri ai familiei sunt spitalizaţi în urma incendierii, printer ei numărându-se și patriarhul familiei, Elijah Otieno, persoana acuzată de vrăjitorie.

În acest caz, potrivit poliţiei, sătenii l-au acuzat pe Otieno că a îmbolnăvit un alt bărbat.

„Vecinii furioşi i-au închis (în casă) … şi le-au dat foc”, a declarat Kirui, adăugând că 20 de săteni au fost arestaţi.

Cazurile în care persoane – în special vârstnice – cad victime suspiciunilor de vrăjitorie sunt destul de frecvente în anumite regiuni ale Africii.

Oamenii sunt acuzaţi de vrăjitorie în urma unor dispute personale sau a unor nenorociri, cum ar fi decesele cauzate de boală sau pierderea recoltelor.

În luna iunie a anului trecut un alt caz în care un kenyan și-a pierdut viața, linşat fiind de către sătenii care l-au acuzat de vrăjitoare, s-a petrecut în districtul Kilifi, din sud-estul Kenyei.