Principalul martor al DNA, în cele mai răsunătoare dosare din ultimii ani, recunoaște, acum, că a făcut mărturii sub presiunea șantajelor impuse de fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”.  Răzvan Alexe, cunoscut ca și turnătorul de serviciu al procurorului Negulescu şi-a denunţat călăul: „A trebuit să declar că nişte sacoşe cu bani despre care nu aveam cunoştinţă au ajuns la Vlad Cosma (fostul președinte al Consiliului Județean Prahova n.r.)… procurorul Mircea Negulescu mi-a spus că mă poate aresta din nou… Negulescu în toate anchetele a dorit declaraţii compromiţătoare la adresa lui Cosma Vlad şi a familiei acestuia”, se arată în denunțul depus de Răzvan Alexe. 

Pe baza denunţurilor făcute de afaceristul Răzvan Alexe,  Mircea Negulescu, zis și „Zdreanţă” a pornit, cu girul mai marilor de la București,  o mega-anchetă a DNA Ploieşti care a condus la blocarea activităţii a sute de societăţi comerciale, dar și la influențarea scenei politice, prin punerea sub acuzare a unor personaje ca Sebastian Ghiță sau Victor Ponta. Alexe a denunțat presiunile puse asupra lui după ce Negulescu a fost suspendat din funcţie că urmare a dezvăluirilor din presă care au generat demararea o serie de acţiuni disciplinare din partea Inspecţiei CSM.

Luju.ro arată că, într-o declaraţie de inculpat dată în la dată de 20 aprilie 2017, în dosarul 427/P/2017 al Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, afaceristul Răzvan Alexe nu a mai rezistat şi a spus adevărul. Afaceristul a recunoscut că procurorul Mircea Negulescu l-a ameninţat cu arestarea şi, sub aceste presiuni, a acceptat să facă denunţuri la comandă procurorului Negulescu, căruia i-a cerut să-i dea statut de martor cu identitate protejată. Pe baza denunţurilor lui Răzvan Alexe, procurorul Mircea Negulescu a făcut multe alte dosare, în special fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma.

În declaraţia dată în faţă procurorilor PCA Ploieşti, Răzvan Alexe a mărturisit, la 20 aprilie 2017 următoarele:

„Referitor la denunţul formulat în cursul anului 2014, arăt că în acea perioada eram arestat la domiciliu şi sub presiunea generată de eventualitatea unei noi arestări preventive ale mele, în contetul în care procurorul Mircea Negulescu mi-a spus (…) că mă poate aresta, din nou, în alte dosare, mi-a solicitat să-l ajut cu denunţuri (…) Sub presiunea creată de procurorul Negulescu, care mi-a dat de înţeles că dacă nu-l ajut aş putea fi reţinut (…) i-am cerut procurorului Negulescu… statut de martor cu identitate protejată, întrucât declaraţia ar fi conţinut lucruri pe care nu le cunoşteam şi despre care nu ştiam dacă sunt sau nu adevărate (…) Era de notorietate faptul că Vlad Cosma se ocupase de alegerile din 2012 şi că procurorul Negulescu Mircea, ÎN ABSOLUT TOATE ANCHETELE în care am fost cercetat, a dorit declaraţii compromiţătoare la adresa lui Cosma Vlad şi a familiei acestuia. Odată cu începerea declaraţiei în acelaşi fel am fost pus în faţă faptului împlinit şi a trebuit să declar că nişte sacoşe cu bani despre care nu aveam cunoştinţă au ajuns la Vlad Cosma”.

Pe 12 septembrie 2017, cu prilejul audierii fostului deputat Vlad Cosma la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de tatăl sau Mircea Cosma şi alte persoane, într-un dosar instrumentat de DNA Ploieşti şi procurorul Mircea Negulescu, fostul deputat a arătat următoarele:

„Alexe Răzvan acceptă cererile procurorului Negulescu de a denunţă pe oricine din familia Cosma şi face în aceeaşi perioada de timp mai multe declaraţii şi denunţuri în care scrie aspecte nereale şi despre care nu avea cunoştinţă. La fel că şi secratara sa Stroe Cecilia, Alexe Răzvan primeşte şi o identitate protejată sub pseodonimul Ciobanu Costin, identitate sub care se simte mai confortabil în a denatura adevărul şi inventa fapte.

În anul 2017, identitatea protejată este anulată prin ordonanţă şi martorul-cheie a revenit sub numele real de Alexe Răzvan. În această situație, acesta relatează despre toate anchetele în care a dat declaraţii:

„Referitor la denunţul formulat în cursul anului 2014, arăt că în acea perioada eram arestat la domiciliu şi sub presiunea generată de eventualitatea unei noi arestări preventive ale mele, în contetul în care procurorul Mircea Negulescu mi-a spus[…] că mă poate aresta din nou în alte dosare, mi-a solicitat să-l ajut cu denunţuri […] Sub presiunea creată de procurorul Negulescu, care mi-a dat de înţeles că dacă nu-l ajut aş putea fi reţinut,[ …], i-am cerut procurorului Negulescu să mă informeze cu privire la ce îl interesa să declar[…]”. “Era de notorietate faptul că Vlad Cosma se ocupase de alegerile din 2012 şi că procurorul Negulescu Mircea, ÎN ABSOLUT TOATE ANCHETELE în care am fost cercetat, a dorit declaraţii compromiţătoare la adresa lui Cosma Vlad şi a familiei acestuia. Odată cu începerea declaraţiei în acelaşi fel am fost pus în faţă faptului împlinit şi a trebuit să declar că nişte sacoşe cu bani despre care nu aveam cunoştinţă au ajuns la Vlad Cosma.”

Identitatea reală a lui Răzvan Alexe mi-a fost dezvăluită tot de procurorul Mircea Negulescu iniţial. În vara lui 2016, Alexe Răzvan îmi confirmă personal într-o discuţie pe care am reuşit să o înregistrez ambiental şi pe care o depun, că declaraţiile lui împotriva mea au fost date la cerinţă expresă a procurorului Negulescu şi mărturiseşte următoarele:

Alexe Răzvan: Eu cu Negulescu eram deja (prieteni), nu mai eram în război. Înţelegi tu?[…] El (Negulescu) te vroia pe ţine. El oricum avea declaraţie de ţine, n-ai văzut că eu nu zic nicăieri ……… Înţelegi tu? Declaraţia am dat-o cu poveşti, până la un moment dat când m-a pus el să zic şi mi-a zis : Nu, păi uite aici[…]în actele astea tre' să zici ceva de 1/3 şi 2/3, că eu nu specificăm niciodată 1/3 şi 2/3 în declaraţia asta, înţelegi tu? Adică întotdeauna ei îţi bagă o frază, bagă 3-5 cuvinte care să te încurce”.

Am constatat că cele spuse mie de Alexe Răzvan se confirmă, astfel încât, în rechizitoriul acestui dosar şi în declaraţia lui Alexe de la urmărire penală este menţionat că banii erau împărţiţi de mine şi de el după raportul sugerat de procurorul Negulescu: 1/3 şi 2/3 din suma totală de bani. În baza acestor declaraţii am fost condamnat, iar aceste aspecte apar şi în motivarea condamnării.”