Evenimentul ZileiPoliticaȘOC în Consiliul Județean Teleorman. Liviu Dragnea a scos din sală pe consilierii PSD și a schimbat vicepreședintele

ȘOC în Consiliul Județean Teleorman. Liviu Dragnea a scos din sală pe consilierii PSD și a schimbat vicepreședintele

ȘOC în Consiliul Județean Teleorman. Liviu Dragnea a scos din sală pe consilierii PSD și a schimbat vicepreședintele
O vizită-fulger a președintelui Partidului Social Democrat (PSD) a interupt ședința de constituire a noului Consiliu Județean (CJ) Teleorman, după alegerile din 5 iunie 2016. Consilierii social democrați au fost scoși din sala de ședință, la un semn al lui Liviu Dragnea. Reprezentații PNL s-au retras, în semn de revoltă, după 45 de minute de așteptare, sub ochii prefectului.

Oficiali din teritoriul în care Liviu Dragnea a fost stăpân ani la rând ne-au declarat că președintele PSD a venit, inopinant, în timp ce avea loc ședința de constituire a noului Consiliu Județean.

Componența CJ Teleorman este:  2 consilieri ALDE, 2 – PMP, 11 – PNL și 18 – PSD. Aceștia au depus jurământul și s-a trecut la alegerea, prin vot secret, a președintelui și a celor doi vicepreședinți.

Președinte a fost reales Adrian Gâdea – PSD, iar conform înțelegerii prealabile, postul de vicepreședinte urma să îi revină unui consilier ALDE, împreună cu care formaseră majoritatea în consiliu. Pe hârtie, cei 18 consilieri PSD o puseseră pe Alina Cațan, sora parlamentarului și președinte al ALDE Teleorman, Florică Ică Calotă. Sosirea lui Dragnea, venit direct de la București, a schimbat, însă, calculele din teritoriu, semn că, susțin surse din CJ Telorman, în Capitală se luase altă decizie.

Când și-a făcut apariția „șefu de la București”, o parte a consilierilor PSD și cei doi ALDE-iști l-au însoțit într-un loc ascuns din incinta Prefecturii. După circa zece minute, consilierul județean PSD, Cristescu, le-a spus ceva la ureche celorlalți consilieri social-democrați rămași în sală. Apoi, au dispărut cu toții, transmite infotr.ro. S-au retras pentru o „consfătuire” cu Tătucul și au motivate că este vorba despre o „neînțelegere”.

Consilierii liberali și PMP-iști, scârbiți de un asemenea comportament sfidător, au fost nevoiți să părăsească sala. „Este revoltător că, timp de 45 de minute, noi, consilierii liberali, stăteam să așteptăm pe cei de la PSD. Ce treabă mai are Dragnea în Consiliul Județean?”, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, președintele PNL Teleorman, Eugen Pârvulescu. Acesta acuză și „atitudinea nepăsătoare” a prefectului Carmen Daniela Dan. „Doamna prefect este technocrat doar pe hârtie. În realitate, ridica din umeri și aștepta decizia lui Liviu Dragnea, în loc să îi cheme, după 10 minute, așa cum se anunțase, pe consilierii PSD, ca să putem continua ședința”, a adăugat Eugen Pârvulescu.

 


Accesează: