Soarele, se pare, că a avut un frate. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Soarele, se pare, că a avut un frate. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Implementarea articolului 17 din Directiva europeană a drepturilor de autor va avea un efect profund asupra a ceea ce utilizatorii pot spune şi pot partja online.

Regula controversată, aprobată anul trecut, are puterea de a transforma companiile tehnologice şi operatorii de servicii online într-o veritabilă poliţie a drepturilor de autor.

Din acest moment, statele membre trebuie să implementeze directiva şi să garanteze că drepturile utilizatorilor şi libertatea de exprimare dau prioritate filtrării şi supravegherii conţinuturilor postate de utilizatori.

Primele încercări de implementare au fost catastrofice, potrivit ONG denumit Articolul 17. Franţa şi Regatul Ţărilor de Jos nu au prezentat o propunere de implementare echilibrată a directivei drepturilor de autor. În prezent, guvernul german a lansat o consultare publică asupra proiectului de lege a transpunerii directivei europene a drepturilor de autor în legislaţia naţională. Proiectul pare să facă un pas în direcţia bună. Astfel, opţiunile permit utilizatorilor să pre-marcheze descărcările ca autorizate . Totuşi, în forma actuală, proiectul nu protejează într-o manieră adecvată drepturile utilizatorilor şi libertatea de exprimare. Astfel, pare inevitabil ca furnizorii de servicii să utilizeze tehnologia  de recunoaştere a conţinutului pentru a supraveghea toate descărcările utilizatorilor, iar dreptul la confidenţialitate nu este luat în calcul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Descărcați, descărcați, descărcați – nu este vorba lui Lenin, dar este un comandament actual. Probabil că imbecilii ăștia de la UE o s-o lase mai moale până se hotărăsc să ridice pandemia și să inventeze altceva. UE este moartă, dar nu știe!