ȘMECHERIE PENALĂ. Traficanțiii au creat un site și vindeau stupefiante online. DROGURILE erau trimse cu POȘTA RAPIDĂ

ȘMECHERIE PENALĂ. Traficanțiii au creat un site și vindeau stupefiante online. DROGURILE erau trimse cu POȘTA RAPIDĂ

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Covasna au destructurat o grupare organizată specializată în operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactive şi droguri de mare riscde trafic care se folosea de un site prin intermediul căruia își racolau clienții. Prin intermediul unei firme de curierat, membrii grupării au trimis aproape 1.300 de colete cu produse cu efecte psihoactive, dar și droguri de mare risc. Anchetatorii au efectuat, astăzi, 12 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, iar opt persoane au fost conduse la audieri.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Covasna şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 12 percheziţii domiciliare la șapte persoane bănuite că ar fi vândut online substanţe psihoactive şi droguri de mare risc. Au fost ridicate aproape 800 g. de substanţă activă folosită la prepararea etnobotanicelor, alcool, 40 kg. de plante şi peste 120 de plicuri cu substanţe cu efecte psihoactive, transmite Poliția Română.     

Acțiunea poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna şi a procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Covasna au a condus la destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactive şi droguri de mare risc.

Din cercetări a reieşit că, la sfârşitul anului 2014, o femeie şi doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38 şi 45 de ani, din Bucureşti, au creat şi administrat un site, prin intermediul căruia ar fi comercializat produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Pentru a crea aparența legală, administratorii site-ului au pretins că produsele vândute sunt autorizate și iar comercializare este permisă de lege.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, în cursul lunii septembrie a.c., membrii grupării au încheiat un contract cu o firmă de curierat şi a recrutat alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, din Bucureşti şi Otopeni.

Astfel, în perioada septembrie – noiembrie a.c., prin intermediul societăţii de expediţie, ar fi fost livrate aproape 1.300 de colete cu produse cu efecte psihoactive, pentru care cei în cauză ar fi obţinut aproximativ 364.000 de lei.

Din cercetări a rezultat că, printre substanţele cu efecte psihoactive comercializate prin intermediul site-ului, s-ar fi regăsit şi droguri de mare risc.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 777 de grame de praf alb (substanţă activă folosită la prepararea etnobotanicelor), 40 de kilograme de plante, 11 litri de alcool, 122 de plicuri cu substanţe susceptibile a fi din categoria celor cu efecte psihoactive, pregatite pentru a fi expediate.

Poliţiştii au pus în aplicare opt madate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea, cu intenţie,  fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege şi cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc, fără drept.