Evenimentul Zilei > Social > Ce i-a scris Smaranda mamei sale, tânăra de 18 ani care s-a remarcat la protestele #Rezist, chiar înainte să moară
Ce i-a scris Smaranda mamei sale, tânăra de 18 ani care s-a remarcat la protestele #Rezist, chiar înainte să moară

Ce i-a scris Smaranda mamei sale, tânăra de 18 ani care s-a remarcat la protestele #Rezist, chiar înainte să moară

Smaranda Cărare s-a făcut remarcată în Piața Victoriei la protestele #Rezist în februarie 2017, când a fost fotografiată cu un caiet în mână pe care a scris „Am chiulit pentru acest protest!”. Aceasta a murit în luna octombrie a acestui an, răpusă de un cancer galopant.

Smaranda a fost elevă Colegiului Național I. L. Caragiale din București. La puțin timp după proteste, aceasta a fost diagnosticată cu Sarcomul Ewing, o formă cruntă de cancer, la radius (osul lung), la mâna dreaptă. A fost operată la finalul anului 2017, dar boala a recidivat. 

Înainte să moară, Smaranda a scris o scrisoare emoționată mamei sale:

„Mami,
 
Să ştii că sunt foarte mândră că sunt fiica ta. Îţi mulțumesc pentru toată dragostea ta şi pentru îmbrățișări şi pentru grijă. Poate că nu am petrecut destul timp împreună, dar cel petrecut a fost extraordinar. Acum trebuie să ai grijă de tine, să poţi avea grijă şi de restul. Te-am văzut tristă, te-am văzut fericită, te-am văzut obosită sau liniştită. Cel mai bine îţi stă liniştită. Şi poţi să fii liniştită gândindu-te că şi eu sunt. Voi nu mă credeţi, dar eu ştiu şi nu vreau să vă supăr. Ştiu că o să mor. Şi nu-i nimic acum.

Nu mi-e frică. Aşa că să nu fi supărată. Mă întâlnesc cu Dumnezeu şi vă aştept acolo. Până atunci, trebuie să ai grijă de tine. Şi de tati, de Ioana, de Mircea şi de Daria. Şi să desenezi, mami! Trebuie să te întâlnești cu Daria şi cu Ioana, să vă duceţi la un salon sau acasă. Ioana se pricepe, să o laşi să-ţi facă ce vrea, da?
 
Mami, cancerul şi moartea nu sunt aşa de rea. Mi-am dat seama cât de mult mă iubiţi şi asta e tot ce-şi poate dori cineva: iubire. Şi o să aibă grijă Zizi şi Doru de mine. O să mă răsfeţe! Mami, să nu vă mai certaţi! Fiecare cu treburile lor, da? Şi dacă vă mai supăraţi unul pe altul, o să vă bântui! Te iubesc mult, mami şi îţi promit că sunt bine. Dacă ţi se face dor de mine, du-te la un concert cu Mircea sau desenează şi fă-i lasagna lui Tomiţă!

Smaranda”, a scris tânăra, conform wowbiz.ro.

Sursa foto: FacebooK