Evenimentul Zilei > Actualitate > Slujba de Înviere se vede și la televizor
Slujba de Înviere se vede și la televizor

Slujba de Înviere se vede și la televizor

Posturile de știri și televiziunile generaliste vor transmite în direct din lăcașurile de cult imagini de la cea mai importantă sărbătoare a creștinătății.

În Noaptea de Înviere, pentru cei care nu vor merge la biserică, televiziunile vor transmite slujba din diferite colțuri ale creștinătății. Fie că este vorba despre Patriarhia Română, despre Vatican sau Mânăstirea Curtea de Argeș, reporterii vor aduce aduce Lumina în casele telespectatorilor.

Cum în acest an catolicii și ortodocșii sărbătoresc împreună Învierea Domnului, televiziunile vor transmite imagini din diferite lăcașe de cult.

Slujba de Înviere va fi transmisă în direct de TVR 1 de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, fiind oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel.

Imagini de la Vatican

De la ora 21.00, TVR 2 transmite în direct de la Vatican, într- o ediție specială a emisiunii Credo. Cu o oră înainte de miezul nopții, Digi 24 a programat, la ora 23.00, o ediţie specială cu transmisiuni în direct din Maramureş, Republica Moldova, Catedrala Romano-Catolică de la Oradea, Patriarhia Română şi de la Vatican. Sanda Nicola este trimisiul special al postului de știri la Vatican.

Alex Dima le spune telespectatorilor ProTV „Hristos a înviat!” de la Mănăstirea Curtea de Argeş, unde „este un loc încărcat de istorie şi de spiritualitate”.

Antena 1 transmite Slujba de Înviere de la trei biserici. Reporterii vor lua Lumina de la Patriarhia Română, de la Catedrala SF. Iosif și de la Biserica Glodeanu.