Situaţie REVOLTĂTOARE la Constanţa: Lispa crasă de comunicare dintre instituțiile statului face ca peste 500 de copii cu dizabilități să NU încaseaze alocații

Situaţie REVOLTĂTOARE la Constanţa: Lispa crasă de comunicare dintre instituțiile statului face ca peste 500 de copii cu dizabilități să NU încaseaze alocații

Peste 500 de copii cu dizabilități din Constanța nu primesc alocații pentru că părinţii nu au fost anunţaţi de autorităţi că au dreptul la aceşti bani. Iar alocaţia nu se mai poate acorda retroactiv.

Copiii ar fi trebuie să primească 754 de lei pe lună pentru mâncare, îmbrăcăminte şi rechizite. Părinţii se plâng că nu au fost corect informaţi de instituţiile abilitate şi au pierdut banii din cauza birocraţiei, relatează reporterntv.ro.

Părinţii spun că au aflat de pe Internet că micuţii lor au dreptul la aceşti bani. Elevii cu dizabilități integrați în sistemul de învățământ normal, nu în cel special, ar fi trebuit să primească de la 1 ianuarie 2015 puţin peste 750 de lei.

Nu mai e mult până la sfârșitul anului, însă acești bani nu au ajuns încă la copiii. Fondurile există, doar că primează birocraţia, mai spun oamenii. Părinţii se plâng că au fost plimbați între instituții fără niciun rezultat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului spun că din punct de vedere legal nu au cum să îi ajute pe părinți să intre în posesia alocației, dar că au luat inițiativa de a aduce la discuţii toate instutuțiile responsabile pentru a rezolva această problemă. 

"Noi am organizat o serie de întâlniri la inițiativa Consiliului Județean, întâlniri împreună cu reprezentanții Centrului Județean de Resurse și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța", au declarat reprezentanții SGSPC.

Unica instituție care are o evidență exactă a numărului de copii cu dizabilități integrați în sistemul de învățământ în baza certificatelor de orientare școlară este Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Lista cu cei aproape 500 de copii a ajuns abia după zece luni, la Inspectoratul Școlar Județean, care o va înainta către Consiliul Județean Constanța, cel care va aloca fondurile necesare acordării acestor alocații.

Banii pe care ar fi trebuit să îi primească până acum, adică peste 7.500 de lei, fiecare elev, sunt pierduți din cauza lipsei de comunicare dintre instituțiile statului.