Situaţie incredibilă la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Sfântul Ioan. Ce s-a întâmplat imediat după instalare

Situaţie incredibilă la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Sfântul Ioan.

O situaţie de nedescris s-a petrecut la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Sfântul Ioan din Bucureşti. Totul s-a petrecut imediat după ce a fost instalată de către specialiștii DSU.

După ce a fost instalată unitatea mobilă ATI de la Spitalul Sfântul Ioan din Bucureşti aceasta s-a umplut imediat cu pacienții aflaţi în stare gravă din cauza coronavisului.
Medicii care au fost aduși de la Oradea, Cluj și Constanța se confruntă cu tot mai mulți bolnavi care au nevoie de terapie intensivă. Autoritățile încearcă şi caută soluții pentru suplimentarea paturilor în aceste secții.

În acest moment avem 1.434 de cazuri critice, un record absolut de la început pandemiei

„Cu tot mai mulți bolnavi care au nevoie de terapie intensivă, autoritățile caută soluții pentru suplimentarea paturilor în aceste secții. În acest moment avem 1.434 de cazuri critice, un record absolut de la început pandemiei. Unitatea mobilă de ATI de la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală s-a umplut imediat după ce a fost instalată de specialiștii DSU. Autoritățile au adus în București medici din toate colțurile țării pentru a o putea face operațională”. (VIDEO)

Situaţie incredibilă la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Sfântul Ioan din Bucureşti

Mai trebuie precizat faptul că autoritățile au adus în București medici din toate colțurile țării pentru a o putea face operațională. O echipă a TVR a filmat în această unitate mobilă de terapie intensivă, după cum puteţi remarca în video de mai sus.
Pacienții sunt îngrijiți non-stop de 5 medici, 16 asistente și 16 infirmiere. Aceștia au fost detașați pentru o lună și sunt din Oradea, Cluj și Constanța. Autoritățile încearcă să crească în permanență locurile la ATI, însă problema cea mai mare o reprezintă numărul limitat al specialiștilor.

Raed Arafat, despre noile unităţi mobile ATI

Raed Arafat declara recent că numărul total de terapie intensivă este stabil şi că va fi crescut prin aceste adăugiri de paturi suplimentare, dar nu în mod extrem de semnificativ şi practic este o redistribuire a personalului medical deja existent, plus că cu ajutorul colegilor de la DSU se caută variante pentru medici ATI care să poată fi detaşaţi în astfel de unităţi.
La acest moment, la Bucureşti noi am adus prima unitate mobilă de terapie intensivă la Sfântul Ioan şi se lucrează pe instalarea ei şi mai avem încă una în intenţie să aducem la Spitalul Victor Babeş. Ştim că condiţiile nu sunt identice cu cele dintr-o secţie interioară, dar sunt mult mai bune decât să rămână bolnavul într-o unitate de primiri urgenţe, a spus Arafat, la Ministerul Sănătăţii.