Sistemul de canalizare din Constanța a cedat. Apele poartă dejecții în mare. Clădire istorică pusă în pericol major

Sistemul de canalizare din Constanța a cedat. Apele poartă dejecții în mare. Clădire istorică pusă în pericol major

Faleza Cazinoului din Constanța este inundată de apă cu deșeuri, după ce o conductă de canalizare a cedat.

Situație incredibilă în Constanța, unde o clădire istorică riscă să fie învăluită de ape cu reziduuri provenite din sistemul de canalizare. Asociația Baricada Verde a postat pe Facebook un videoclip în care surprinde apa care inundă faleza, în apropierea Cazinoului. Mirosul de excremente a șocat cetățenii.

Sistemul de canalizare a cedat

Una dintre canalizările de pe faleza Cazinoului din Constanța a cedat, pe fondul ploilor torențiale, iar apele inundațiilor învăluie întreaga zonă cu un miros puternic de dejecții, potrivit Asociației Baricada Verde. Cazinoul se află în proces de reabilitare.

"Altă ploaie, aceeași situație! Să luam partea buna: avem o noua piscina olimpică, mulțumită administrației locale! Apa e de la cel de sus, sistemul de canalizare e al celui de jos. Din Eforie....", a scris pe pagina de Facebook Asociația Baricada Verde, alături de clipul postat.

Valuri de apă se varsă în mare, acestea implicând și deșeuri, potrivit imaginilor publicate.

Parcare subterană inundată

Și o parcare de 200 de metri pătrați a fost inundată în Constanța, potrivit news.ro. Nivelul apei a atins pragul de un metru, conform informațiilor autorităților. Scara unui bloc a fost și ea inundată.

Mai multe județe din România se află sub cod portocaliu și roșu de ploi torențiale. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a intervenit, duminică, 13 iunie, în mai multe zone din județul Constanța.

Cod roșu în București, Ilfov și Prahova

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod roșu de vijelii, grindină și ploi torențiale, valabilă în localități din județele Ilfov, Prahova și Dâmbovița.

Potrivit ANM, codul roșu se manifestă localitățile Poienarii Burchii, Șirna din județul Prahova, în Buftea, județul Ilfov și în localitățile Cornești, Răcari, Crevedia, Cojasca, Ciocănești, Tărtășești, Finta, Conțești, Niculești, Butimanu, Cornățelu, Bilciurești din județul Dâmbovița.

Se vor semnala vijelie puternică, cu rafale de peste 80 – 90 km/h, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 35 – 40 l/mp.