Sinucigaşă, salvată ca-n filme

Sinucigaşă, salvată ca-n filme

Doi tineri au devenit eroi după ce au reuşit să salveze de la moarte o tânără de 26 de ani, care a încercat să se sinucidă aruncându-se în râul Argeş, de pe Podul Viilor.

Roxana Nechifor, din Botoşani, a lucrat mai multe luni ca bucătăreasă la Restaurantul „Victoria“ din Piteşti şi îşi pierduse slujba în urmă cu câteva zile. Planul ei de a-şi lua viaţa din această cauză a fost dat peste cap de George Mituleci, student în ultimul an la Drept, şi de prietenul său, Adrian Bughiu.

Ei ieşeau cu maşina din oraş, când au văzut câteva zeci de persoane agitându- se la marginea podului. „Toată lumea filma cu telefoanele şi ţipa, câteva persoane mai în vârstă se închinau... Ne-am uitat şi noi jos! Săraca fată era luată de curenţi, iar lumea de acolo stătea şi se uita ca la circ! Ne-am dezbrăcat şi ne-am aruncat după ea. Când am apucat-o, începuse să se zbată şi i-am spus să se potolească, pentru că vom muri amândoi“, povesteşte George Mituleci. Resuscitare ca la televizor

La mal, Adrian Bughiu i-a făcut primele manevre de resuscitare. „M-am bazat pe ce am văzut la televizor, pentru că în viaţa mea nu am făcut cursuri de prim ajutor“, spune tânărul.

Ne puteți urmări și pe Google News

În câteva minute, au ajuns şi pompierii şi o ambulanţă. După primele îngrijiri medicale, tânăra a fost transportată la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean. Din primele cercetări, motivul care a stat la baza tentativei de sinucidere pare a fi pierderea locului de muncă. „Roxana nu mai lucrează aici, aşa că nu avem ce date să vă dăm. Dacă vreţi, discutaţi zilele următoare cu şefu’, că acum e plecat din oraş“, s-a eschivat o fostă colegă a fetei.