Evenimentul Zilei > Actualitate > Singura girafă din România a murit. Gina a avut parte de un sfârșit dramatic
Singura girafă din România a murit. Gina a avut parte de un sfârșit dramatic

Singura girafă din România a murit. Gina a avut parte de un sfârșit dramatic

Singura girafă care trăia la o grădină zoologică din România, la Zoo Târgu Mureş, a murit. Animalul s-a înecat în propria vomă. Incidentul readuce în discuție problema anmalelor ținute captive la zoo.

 Singura girafă din România a murit! Singura girafă care exista în grădinile zoologice din România, la Zoo Târgu Mureş, a murit. Potrivit rezultatului autopsiei. după ce s-a înecat cu propriul conţinut gastro-stomacal. Responsabilii instituției promit că vor încerca să aducă o altă girafă.

Director Zoo Târgu Mureş: Animalul a fost îngrijit foarte bine

Directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Horaţiu Gorea, a dat detalii despre dispariția subită a Ginei. Animalul era foarte îndrăgit de vizitatori.  „Din păcate, în data de 10 februarie, dimineaţa, când am venit la serviciu, girafa era căzută şi era decedată. În urma analizelor s-a constatat că datorită regurgitării cu conţinut gastric stomacal (datorită vomei, pe înţelesul tuturor) s-a înecat, a ajuns în căile respiratorii, în plămâni, aceasta a fost cauza decesului. Din păcate, se întâmplă şi la oameni şi s-a întâmplat şi la girafă. Este mare păcat, era singura girafă.

Tragedia este destul de mare, era singurul animal din această specie din ţara noastră. Acum trebuie să facem toate demersurile şi să ne preocupăm să completăm colecţia cu această specie mult îndrăgită de noi şi de vizitatori. Nu poţi să găseşti vinovat pentru acest deces, animalul a fost îngrijit foarte bine”, a declarat presei, joi, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Horaţiu Gorea, citat de Agerpres.

Girafa a fost adusă la Târgu Mureş în anul 2015, de la Grădina Zoologică din Roma. Anunțul despre moartea dramatică a Ginei a fost postat pe contul de Facebook al Grădinii Zoologice. Fanii girafei și ai grădinii zoologice au postat sute de mesaje care au exprimat tristețea pentru soarta Ginei, care era un animal foarte iubit. Însă o serie de mesaje au exprimat  îngrijorare pentru animalele chinuite la grădinile zoologice din România.

Este grădina zoologică o soluție? Tot mai mulți români doresc închiderea lor

Recent, cazul tragic al ursoaicei Ina a indignat opinia publică. După ce a fost eliberată, în urma a 20 ani petrecuți în captivitate la Zoo Piatra Neamț, Ina a rămas cu sechele. Deși în prezent se află în parcul natural Zărnești, unde are libertate de mjșcare, ursoaica are un comportament bizar. Ea se învârtește în cerc mereu. Acest caz a făcut ca mulți români să ia atitudine în direcția cererii de a se închide toate grădinile zoologice.

Recent, primarul municipiului Piatra Neamț a anunțat că locuitorii urbei s-au pronunțat în favoarea închiderii grădinii zoologice din localitate, în urma unui sondaj.

Sursă foto: Facebook Zoo Târgu Mureș