Evenimentul Zilei > Social > Sindicaliştii de la Metrou pichetează Ministerul Transporturilor. Pichetul se va muta la Guvern. Sunt reclamate neînţelegeri între sindicate şi conducerea Metrorex
Sindicaliştii de la Metrou pichetează Ministerul Transporturilor. Pichetul se va muta la Guvern. Sunt reclamate neînţelegeri între sindicate şi conducerea Metrorex

Sindicaliştii de la Metrou pichetează Ministerul Transporturilor. Pichetul se va muta la Guvern. Sunt reclamate neînţelegeri între sindicate şi conducerea Metrorex

Sindicaliştii de la Metrou, dar şi reprezentanţi ai comercianţilor din incinta staţiilor din subteran vor picheta azi Ministerul Transporturilor, între orele 12 şi 14.

La acţiune vor participa aproximativ 400 de salariaţi. În următoarele trei zile pichetul va fi prezent în faţa aceleiaşi instituţii. În 27 şi 28 august acesta se va muta în faţa Guvernului.

Nemulţumirile sunt legate, după cum arăta luna trecută chiar Ministerul Transporturilor, de o serie de neînţelegeri între sindicate şi conducerea Metrorex.

E vorba de chestiuni care ţin de lipsa de personal, la care se adaugă elemente în suspensiue din negocierea Contractului Colectiv de Muncă.

Nu în ultimul rând, mai sunt şi neînelegeri pe seama închirierii spaţiilor comerciale din incinta metroului. În acest caz, nemulţumirea sindicatului de profil e că nu a fost prelungit contractul între Sindomed şi Metrorex.

"Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu a mai fost prelungit contractul dintre Sindomet (firmă deţinută de sindicatul de la metrou) şi Metrorex pentru închirierea spaţiilor din staţiile de metrou.

Discuţiile despre aceste spaţii comerciale sunt încheiate din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor. Contractul de închiriere, încheiat în 2003 pentru 5 ani şi prelungit apoi de încă două ori, expiră la 26 septembrie, anul curent.

Comercianţii şi sindicatul au insistat să fie prelungit în continuare, cu acordul părţilor.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a susţinut, la întâlnirile cu reprezentanţii sindicatelor, că administraţia Metrorex are obligaţia să îşi optimizeze veniturile, inclusiv pe cele obţinute din închirierea spaţiilor comerciale", arată Agerpres punctul de vedere prezentat luna trecută de Ministerul Transporturilor.