Atunci starea pacienților devine critică în cea de-a șaptea zi de la infectarea cu noul coronavirus
Majoritatea bolnavilor se simt bine în prima săptămână de la infectare, iar în ultima zi corpul declanșează un răspuns hiperinflamator.

Mai apoi, pacientul începe se agonizeze: apar dificultăți de respirație,  tensiunea arterială scade și organele încep să cedeze și se formează cheaguri de sânge peste tot în organism. Creierul este și el afectat, iar cei mai ghinioniști suferă chiar leziuni cerebrale.

Nu  toată lumea trece prin acest episod critic, însă cu cât pacientul este mai înaintat în vârstă, sau are suferințe cronice, cum sunt diabetul, hipertensiune și problemele vasculare și cardiace, cu atât noua maladie îl doboară mai repede. Medicii intenționează să urmărească pacienții timp de un  un an după ce au fost vindecați, pentru a-i supune unor teste  la intervale regulate, care să stabilească dacă boala i-a afectat pe termen lung, dacă au apărut modificări ale sistemului imunitar, ale organismului și ale sângelui.

De asemenea, vor fi verificate și funcțiile pulmonare, ale intestinului și creierului, pentru că nimeni nu poate prezice cu exactitate dacă virusul rămâne latent în organism.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE