Simona Halep dă asaltul pentru câștigarea titlului de la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului.

Românca, lideră WTA, este văzută ca fiind marea favorită a competiției de la New York, acolo unde va debuta, astăzi, de la ora 18.00 (în direct la Eurosport).

Două finale de Mare Șlem jucate în acest an

Simona o va înfrunta în primul tur pe Kaia Kanepi (Estonia, locul 44 WTA). Halep se află la cel mai bun sezon al carierei: a pierdut finala Australian Open (scor 6-7(2), 6-3, 4-6 cu daneza Caroline Wozniacki) și s-a impus la Roland Garros (scor 3-6, 6-4, 6-1 cu americanca Sloane Stephens). Halep a clacat la cel de-al 3-lea turneu de Grand Slam al anului, la Wimbledon, acolo unde a fost eliminată în faza a 3-a, de taiwaneza SuWei Hsieh, scor 6-3, 4-6, 5-7. Datorită evoluțiilor de până acum, constănțeanca are asigurată prezența în Turneul Campioanelor.

 

Avans uriaș în fața următoarei clasate

De asemenea, sportiva „tricoloră” nu poate fi detronată de pe locul 1 WTA, indiferent de evoluția pe care o va avea la turneul de la New York. Ea a adunat 8.061 de puncte, în timp ce Caroline Wozniacki, cea de-a doua clasată, are 5.795 de puncte. Anul trecut a fost elimiantă de la Flushing Meadows în primul tur, scor 4-6, 6-4, 3-6, contra Mariei Sharapova, așa că nu are puncte de apărat.

Halep a bifat cea mai bună performanță la US Open, în 2015, atunci când a ajuns în semifinale. În această fază a întâlnit-o pe italianca Flavia Pennetta, în fața căreia a pierdut cu scorul de 1-6, 3-6.