Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep va fi Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum”
Simona Halep va fi Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum”

Simona Halep va fi Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum”

Simona Halep va primi la Timișoara titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum”, din partea Universității de Vest.

Anunțul a fost făcut luni, de conducerea instituției de învățământ superior din Timișoara. Acesta va fi primul titlu DHC al tenismenei, în cariera sa.

”În demersul său de recunoaștere a valorilor României, UVT va acorda, în 23 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa sportivei numărul 1 mondial în tenis, o adevărată personalitate și un ambasador de prim rang al României în lume: Simona Halep. Titlul de Doctor Honoris Causa este unul onorific, acordat personalităților, celor care s-au distins în anumite domenii, prin activitatea lor profesională și socială”, transmit oficialii UVT. Dintre personalitățile distinse până acum de către UVT cu acest titlu menționăm pe bine-cunoscuții actori Florin Piersic, Maia Morgenstern și Marcel Iureș sau primul și singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu. De asemenea, în 2019 vor fi distinși și alți români de excepție.

Titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” este modalitatea prin care Universitatea de Vest din Timișoara recunoaște public meritele și contribuțiile majore la creșterea prestigiului României în lume.