Simona Halep a disputat, în această dimineață, partida cu Angelique Kerber (locul 16 WTA), ce a contat pentru semifinalele turneului de Mare Șlem de la Melbourne.

Lidera WTA a impresionat la Australian Open, din mai multe puncte de vedere, și a demonstrat că rămâne unul dintre punctele de atracție ale tenisului feminin actual. Simona a trecut prin situații limită și a rămas miraculos în competiție, arătând că vorbele – „nu voi mai renunța niciodată la un meci fără luptă” – au avut acoperire.

A supraviețuit la trei mingi de meci

Constănțeanca a început competiția din Australia cu o victorie îngrijorătoare. Halep a trecut de Aiava Destanee, scor 7-6(5), 6-1, dar semnele de întrebare au apărut din cauza unei accidentări la glezna stângă. Sportiva „tricoloră” și-a mușcat buzele, a strâns din dinți și a avansat până în fazele superioare de la Australian Open. Istoric va rămâne jocul cu americanca Lauren Davis, din turul al treilea.

Halep s-a impus după 3 ore și 45 de minute, scor 4-6, 6-4, 15-13. În decisiv, tenismena din SUA a avut, la scorul de 11-10, trei mingi de meci, dar Simona a rămas imperturbabilă și a salvat situația. „Cred că în trecut nu aș fi luptat atât de mult ca acum. Poate aș fi pierdut la mingile acelea de meci”, a explicat Halep transformarea suferită în ultima perioadă.

FOTO: Simona Halep, alături de Robert Federer (sus) și Roger Federer (jos)

Poze cu Federer junior și senior

Simona a mai reușit un miracol asemănător, anul trecut, la Roland Garros. În „sferturi”, în partida cu ucraineanca Elina Svitolina, a fost condusă cu 3-6, 1-5, dar a întors în setul al doilea, după ce a salvat o minge de meci, 7-6(6), iar în decisiv s-a impus cu 6-0.

La Paris, Halep a jucat finala contra letonei Jelena Ostapenko, pierdută cu 6-4, 4-6, 3-6. Ieri, după „sfertul” câștigat în fața Karolinei Pliskova, 6-3, 6-2, cu o revenire de senzație, de la 0-3, Simona s-a pozat alături de Robert Federer, tatăl celebrului Roger Federer. Înaintea debutului la Melbourne, tenismena se fotografiase și cu idolul său, fostul lider ATP.

Pliskova se simte terorizată de româncă

Karolina Pliskova a declarat, ieri, că nu-i convine deloc situația în care se află față în față cu Simona Halep. La general, scorul îi e favorabil româncei: 6-1. „Îmi citește foarte bine jocul. Serviciul meu nu e eficient împotriva ei, îl returnează incredibil. Cred că au fost unele puncte pe care le puteam gestiona mai bine, însă ea a fost jucătoarea mai bună. Cu Halep mă simt cel mai inconfortabil. Mă rog să nu mai fie pe partea mea de tablou data viitoare”, a spus Pliskova.