Simona Halep revine pe terenul de tenis. La ce turnee poate participa fostul lider mondial

Simona Halep revine pe terenul de tenis. La ce turnee poate participa fostul lider mondial Simona Halep. Sursa foto: Dreamstime

Simona Halep a scăpat de suspendarea de patru ani și nouă luni. TAS a redus suspendarea la doar nouă luni. Cum sportiva noatră a fost exclusă din orice competiție dim octombrie 2022, Simona își poate relua oricând activitatea.

Simona Halep poate reveni în orice moment pe terenul de tenis, dar cel mai probabil sportiva noastră va participa la turneul de 1.000 de puncte de la Miami din perioada 19-31 martie.

Simona Halep poate reveni oricând în tenis

Din 6 martie și până în 17 martie se desfășoară turneul Indian Wells, la care Simona Halep nu poate participa. Simona a fost exclusă din topul WTA din cauza suspedării din 7 octombrie. Dar poate reveni în turneele principale, dacă primește un wild card sau dacă joacă în calificările pentru tablourile principal.

În situație în care Halep decide să amâne revenire pe teren, poate participa la turneele din luna aprilie de la Charleston, Stuttgart sau Madrid. Publicațiile internaționale au relatat că fostul lider WTA poate reveni în competițiile internaționale datorită deciziei de marți a Tribunalului de Arbitraj Sportiv din Elveția (TAS). O suspendare care a fost redusă de la patru ani la nouă luni.

Ne puteți urmări și pe Google News
Simona Halep, caz dopaj

Simona Halep. Sursă foto: Dreamstime

Suspendarea de patru luni a fost redusă la nouă luni

„Suspendarea de patru ani a Simonei Halep a fost redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Cum suspendarea provizorie a început în octombrie 2022, ea îşi poate continua cariera cu efect imediat.

Halep, care nu a comentat încă rezultatul apelului său, nu a anunţat dacă sau când intenţionează să îşi continue cariera de jucătoare, deşi a declarat în repetate rânduri că o revenire în tenis este obiectivul său suprem”, menţionează tennis.com. De asemenea și britanicii au anunțat cu entuziasm decizia TAS în favoarea Simonei.

„Suspendarea pentru dopaj a fost redusă pentru fosta campioană de la Wimbledon Interdicţia de patru ani pentru dopaj a dublei campioane de Grand Slam Simona Halep a fost redusă la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Decizia înseamnă că românca Halep, fost număr unu mondial, în vârstă de 32 de ani, poate reveni imediat în tenis. Ea se temea că ar fi luat sfârşit cariera ei dacă decizia iniţială ar fi fost menţinută”, scrie BBC.

Simona Halep

Sursa foto: captura video

Simona Halep și-a ispășit pedeapsa

Jurnaliștii din Hexagin au notat că verdictul dat de TAS îi va permite Simonei Halep să revină în principalele competiții.

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus suspendarea româncei de la 4 ani la 9 luni. Absentă de când a fost depistată pozitiv la testul antidoping de la US Open 2022, fostul număr 1 mondial poate reveni în circuit”.

Le Figaro evidențiază că suspendarea decisă de TAS, de nouă luni, a fost deja ispăşită. „TAS reduce la nouă luni suspendarea Simonei Halep pentru dopaj, deja ispăşită. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus, marţi, suspendarea impusă campioanei din România pentru două abateri de la regulamentul antidoping”, a anunțat Le Figaro.