Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep, marele anunț după divorț. Se va întâmpla înainte de Moș Nicolae
Simona Halep, marele anunț după divorț. Se va întâmpla înainte de Moș Nicolae

Simona Halep, marele anunț după divorț. Se va întâmpla înainte de Moș Nicolae

Simona Halep revine pe teren. Sportiva a decis să participe la turneul demonstrativ din Africa de Sud, programat în perioada 3-4 decembrie, la Johannesburg.

Imediat după operația pe care a avut-o la nas, Simona Halep a anunțat că anul acesta nu va mai participa la competiții. Surpriza a fost mare să aflăm că marea noastră campioană a făcut un compromis anunțând că va participa la un turneu organizat în Africa de Sud, care va avea loc pe data de trei și patru decembrie, pe Wanderers Stadium din Johannesburg.

Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam, va juca de data aceasta pentru scopuri caritabile la evenimentul „Africa Cares Tennis Challenge” care încearcă să atragă atenția cu privire la violența împotriva femeilor.

Simona Halep și-a exprimat recunoștința pentru a fi parte la eveniment

„Ca jucătoare de tenis, am avut multe surse de inspirație și întotdeauna îmi doresc să ajung la un nivel înalt. Este o onoare să încurajez oamenii să se implice prin intermediul acestui eveniment, conștientizând în același timp problemele violenței bazate pe gen”, a spus Simona Halep.

Evenimentul își propune nu numai să promoveze tenisul în Africa de Sud, dar este și un vehicul în lupta împotriva violenței bazate pe gen prin campanii și activări care au dus la evenimentul principal.

„Femeile din Africa de Sud au de cinci ori mai multe șanse de a fi ucise ca urmare a violenței de gen. Ca protest și pledoarie pentru a opri violenţa în Africa de Sud, am considerat că este potrivit să găzduim Africa Cares Tennis Challenge”, a declarat Tendai Rukwava, CEO al TR Brand Communications & Events.

Biletele pentru eveniment vor fi puse în vânzare începând de vineri, 30 septembrie, la Ticketpro.

La eveniment și-a confirmat prezența și Martina Hingis

Hingis, în vârstă de 41 de ani, care a câștigat cinci titluri de Grand Slam la sfârșitul anilor 1990, și Halep, în vârstă de 31 de ani, cu două titluri majore în bagaj, vor participa la Africa Cares Tennis Challenge în decembrie.

Alte nume importante din tenis sunt așteptate să joace împotriva unor vedete și sportivi locali. Meciurile se vor disputa pe stadionul „Imperial Wanderers”, unul cu o capacitate de 34.000 de locuri.

De asemenea, va fi prezent și fostul jucător elvețian de 25 de ori campion de Grand Slam Hingis (cinci titluri de simplu, 13 de dublu și șapte titluri de dublu mixt), informează citizen.co.za.