Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep, primele declaraţii despre parcursul Andreei Mitu la Roland Garros
Simona Halep, primele declaraţii despre parcursul Andreei Mitu la Roland Garros

Simona Halep, primele declaraţii despre parcursul Andreei Mitu la Roland Garros

Andreea Mitu, locul 100 WTA, s-a oprit în sferturle de finală ale turneului de la Roland Garros, fiind ultima românca rămasă în Grand Slem-ul de la Paris. Parcursul ei excelent a fost comentat de Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, interviu acordat ProTV.

"I-am trimis Andreei un mesaj de felicitare după ce a învins-o pe Pliskova (n.r. 2-6, 7-6, 6-4). A fost o performanţă bună pentru ea, de aici poate să urce mult. Mereu a practicat un tenis bun, avea nevoie de aşa ceva pentru a se aduna şi a căpăta încredere în faţa adversarelor mai bine clasate. Avea nevoie de un astfel de rezultat ca să îşi dea drumul la joc, eu mereu am spus că am încredere în ea, că are lovituri foarte bune", a spus Simona. Întrebată dacă este o deschizătoare de drumuri şi un model pentru celelalte sportive de top din România, Halep a răspuns: "Nu mă consider aşa, fiecare dintre noi munceşte enorm, ar fi incorect să spun asta. Muncim foarte mult şi de aceea avem rezultatele pe care le avem".

Constănţeanca a vorbit şi despre tragerea la sorţi pentru Grupa Mondială a Fed Cup, acolo unde România se va duela, pe teren prorpiu, cu reprezentativa Cehiei, în februrie 2016. "Cehoaicele sunt jucătoare puternice, cu experienţă, dar vom juca în România, avem publicul alături. Vor fi meciuri grele, dar cred că avem o şansă. Am jucat şi cu Safarova şi cu Kvitova, sunt adversare grele. Sper totuşi să fac punctele pentru ţară", a declarat Halep.