Evenimentul Zilei > Actualitate > DECLARAȚIE SURPRINZĂTOARE: „Cu tot respectul pentru medaliaţii olimpici, Simona Halep e sportivul anului în România”
DECLARAȚIE SURPRINZĂTOARE: „Cu tot respectul pentru medaliaţii olimpici, Simona Halep e sportivul anului în România”

DECLARAȚIE SURPRINZĂTOARE: „Cu tot respectul pentru medaliaţii olimpici, Simona Halep e sportivul anului în România”

Titlul de „sportivul anului în România” ar merita să i se acorde Simonei Halep (locul 4 WTA), potrivit spuselor lui George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

Șeful forului e de părere că performanțele lui Halep în 2016 au fost mai greu de cucerit decât cele ale românilor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În viziunea lui Cosasc, avantajul Simonei este popularitatea.

„Noi la federaţie am preferat să dăm anumite premii anul acesta fără să facem un clasament la tenis. Aşa am considerat noi că aşa este corect. La sportivul român al anului însă eu aş vedea-o pe Simona Halep. Eu m-aş uita la ce reprezintă sportul respectiv în lume, în câte ţări se practică, care este vizibilitatea, care sunt banii investiţi în sportul respectiv, numărul de competiţii şi numărul de jucători. Deci sunt foarte multe lucruri de luat în calcul. Bineînţeles, respectând absolut toţi sportivii, pentru că toţi muncesc enorm. Dar luând în calcul factorii amintiţi, eu o văd pe Simona sportivul anului, cu tot respectul pentru medaliaţii olimpici, mondiali, europeni din acest an de la celelalte discipline”, a opinat George Cosac.

Altfel, Simona Halep a cucerit doar tri titluri WTA în acest an: Madrid, București și Montreal, în timp ce delegația României s-a întors cu 4 medalii de la JO de la Rio: Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Loredana Dinu, Simona Pop (aur cu echipa la spadă), Florin Mergea, Horia Tecău (argint în concursul de dublu la tenis), Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian, Daniela Druncea (bronz la canotaj cu barca de 8+1) şi Albert Saritov (bronz la lupte). Inițial au fost 5 medalii, dar halterofilul Gabriel Sîncrăian a fost prins dopat, descalificat de la JO și obligat să returneze bronzul cucerit la Rio.