Editura Evenimentul si Capital

SIMONA HALEP, distinsă, de IPS Teodosie, cu "CRUCEA Sf. Ap. ANDREI"

Autor: | | 0 Comentarii | 519 Vizualizari

Cea mai bună tenismenă a lumii, sportiva constănțeană Simona Halep, a primit distincția eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni "Crucea Sf. Ap. Andrei (a Dobrogei)". Gestul este menit să pună în valoare personalitatea excepțională a tinerei sportive și să răsplătească modelul de dăruire și credință pe care Simona Halep îl aduce în atenția publicului, prin performanțe deosebită în lumea sportului, potrivit Arhiepiscopiei Tomisului.

Simona Halep a fost întâmpinată, în jurul orei 10,00, la catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, de IPS Teodosie și un sobor de preoți, în prezența a sute de credincioși. Sportiva a venit însoțită de tatăl său. Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a explicat că, în an jubiliar, la 100 de ani de la Unire și 140 de ani de când Dobrogea a revenit la patria mamă, premiază o persoană tânără, care s-a depășit pe sine. “Simona Halep nu este un nume obișnuit, este un nume care și-a câștigat valoare prin credință, prin stăruință, prin toată osteneala” a menționat înaltul ierarh făcând referire la sfântul apostol Pavel, care aseamănă viața creștinului cu viața unui sportiv care se străduiește, prin disciplină și efort, să dobândească cununa victoriei.

“Eu sper ca dumneavoastră, pe lângă această cunună de cea mai bună tenismenă a lumii, veți primi și cununa cea mare. Vă oferim Crucea Sfântului Apostol Andrei, Crucea Dobrogei. Am văzut cât de frumos vă închinați când intrați pe teren. Ați mărturisit astfel ortodoxia, credința noastră ștrămoșească. V-ați cinstit, de copilă părinții, bunicii, ați cinstit Dobrogea dragă și toată România. Cum să nu vă cinstească și Biserica pentru că, prin ajutorul lui Dumnezeu, căruia v-ați încredințat totdeauna, ați primit această cunună. Primiți din partea lui Dumnezeu toată binecuvântarea. Din partea noastră, toată dragostea și prețuirea”, i s-a adresat, IPS Teodosie, Simonei Halep.

Simona Halep și-a agățat la piept distincția, ajutată de IPS Teodosie. “Vreau să încep cu Doamne ajută. Vă mulțumesc foarte mult pentru această distincție. Sunt foarte onorată să vă cunosc, Înalt Prea Sfinția voastră și pe toată lumea. Este o onoare și sunt foarte emoționată de această distincție. Mereu mă închin și cred în Dumnezeu pentru că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic. Doresc multă sănătate tuturor și să ne ajute Dumnezeu pe toți” a spus, emoționată, sportiva. Iar IPS Teodosie i-a rugat pe toți preoții să pomenească în rugăciuni "pe cea mai cunoscută fiică a Dobrogei noastre și a României" în anul jubiliar, dorindu-i Simonei “unde veți merge, să fiți însoțită de credință și de Sfântul Apostol Andrei, apostolul românilor.”

Simona Halep - Taylor Townsend se joacă ACUM la Miami. LIVE VIDEO

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI