Simona Halep, culisele suspendării. Cine i-a vrut răul, de fapt

Simona Halep, culisele suspendării. Cine i-a vrut răul, de fapt Simona Halep. Sursa foto: Arhiva EVZ

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat motivarea deciziei de a o suspenda pe Simona Halep. S-a aflat cine i-a vrut răul sportivei și cine a încurajat-o să ia suplimentul contaminat.

ITIA a publicat motivarea deciziei de a o suspenda pe Simona Halep. Sportiva a declarat că prezența roxadustatului în organismul său a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen.

„Halep susține că prezența roxadustatului (n.r. - substanța interzisă) în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei”, se arată în motivarea ITIA.

Fizioterapeuta Candice Gohier de la Academia Mouratoglou i-ar fi recomandat lui Halep mai multe suplimente. ITIA a mai spus că sportiva nu auzise de aceste suplimente și a vrut să afle ce ingrediente conțin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea ar fi luat o băutură pe bază de electroliți, un supliment pentru recuperare și Keto MCT, un supliment cu acizi grași cu lanț mediu. Echipa sa ar fi încurajat-o să consume și pulbere de colagen marin.

Ce suplimente a luat Simona Halep

„Pe 17 august, Simona s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

Motivarea ITIA. Cine i-a vrut răul Simonei Halep

Sursa foto: Linkedin

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în motivarea ITIA.

Cine este persoana care i-a vrut răul sportivei

Persoana care i-ar fi vrut răul sportivei lucrează la Academia lui Mouratoglou din mai 2020. Aceasta este specializată la L'Institut de Formation en Masso-Kinésithérapie de Berck-sur-Mer (Franța). Candice Gohier a fost și jucătoare de tenis de masă. Se pare că ea și Patrick Mouratoglou i-ar fi spus Simonei că cele trei suplimente sunt sigure, potrivit GSP.

După ce a fost suspendată patru ani, Patrick a declarat că este extrem de dezamăgit și că Simona nu merita asta. El a mai spus că decizia tribunalului nu are nicio noimă și că speră ca sportiva să își facă dreptate.