Simona Halep ar fi trebuit să fie audiată pe 17 februarie, dar totul s-a amânat. Când va apărea campioana în faţa judecătorilor 

Simona Halep ar fi trebuit să fie audiată pe 17 februarie, dar totul s-a amânat. Când va apărea campioana în faţa judecătorilor  Sursa foto: Simona Halep/Facebook

Simona Halep a fost programată pentru o audiere pe data de 17 februarie, dar a fost amânată spre sfârșitul lunii, lucru care a fost confirmat şi de fostul antrenor Darren Cahill, după ce a fost suspendată provizoriu în octombrie pentru un test antidrog pozitiv.

Dubla campioană de Grand Slam pune la punct ultimele detalii înainte de a merge în fața judecătorilor pentru a-și prezenta cazul, în scandalul de dopaj în care e implicată.  Audierea Simonei Halep ar fi trebuit să aibă loc la tribunalul Sports Resolutions pe data de 17 februarie, dar a fost amânată pentru sfârşitul lunii februarie.

Simona Halep a fost suspendată de ITF în urma unui test pozitiv la US Open pentru Roxadustat, un medicament care ajută la creșterea producției de globule roșii. Fosta nr.1 a făcut o declarație pledând nevinovăția și a descris testul pozitiv drept „cel mai mare șoc” din viața ei.

Halep pregătește apărarea la Sport Resolutions, un tribunal independent din Marea Britanie

Simona Halep susține că nu a luat în mod conștient substanța interzisă Roxadustat. Dacă nu va reuși să-și dovedească nevinovăția, Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din consiliul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului fac parte David Haggerty (președinte al Federației Internaționale de Tenis), Jennie Price (Chair, independent), Ugo Valensi (Grand Slam Board), Mark Young (ATP), Sir Philip Craven (independent), Bob Harayda (independent), Avril Martindale (independent) și Sal Perna AM (independent).

Simona Halep vrea să demonstreze că ingerarea substanței s-a produs în necunoștință de cauză, iar suspendarea să-i fie ridicată cât de curând.

Darren Cahill: Nu există șanse ca Simona să fi luat cu bună știință sau intenționat vreo substanță de pe lista interzise

Într-o apariție recentă la podcastul The Big Deal, Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a spus că are șanse foarte mari să fie declarată nevinovată.

„Din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul. Îi urez baftă. E adevărat că toți sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pedeapsa pentru aceasta. Să sperăm că nu va fi mare, dar vina nu îi aparține.

Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba. Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând.

Am înțeles că au găsit sursa contaminării. Nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut”, a spus Darren Cahill, în podcastul The Big Deal, potrivit tennishead.net.