Evenimentul ZileiPoliticaGeorge Simion s-a dus peste Voiculescu. A oferit 4 milioane de euro pentru un proiect

George Simion s-a dus peste Voiculescu. A oferit 4 milioane de euro pentru un proiect

George Simion s-a dus peste Voiculescu. A oferit 4 milioane de euro pentru un proiect
Copreşedintele AUR, George Simion, s-a întâlnit duminică, 31 ianuarie 2021, cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru a discuta ce măsuri urgente pot fi luate după incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, din cauza căruia au murit 7 persoane, conform ultimului bilanţ.

Simion s-a întâlnit cu Vlad Voiculescu. Ce i-a promis ministrul Sănătăţii. Încă de vineri, ziua fatidică, George Simion a transmis că dacă Voiculescu nu-şi prezintă demisia, va declanşa proteste. Cum ministrul nu a renunţat la mandat, susţinătorii AUR s-au adunat sâmbătă în faţa Ministerului Sănătăţii.

Ulterior, cei aproximativ 400 de protestatari s-au îndreptat spre Matei Balş şi au continuat să ceară demisia lui Vlad Voiculescu. Duminică, 8 parlamentari AUR, printre care și George Simion, au mers la Ministerul Sănătății.

Simion s-a întâlnit cu Vlad Voiculescu

Parlamentarii au încercat să intre în clădire pentru a discuta cu Vlad Voiculescu, dar au fost opriți de jandarmi. În cele din urmă, Simion a purtat o discuţie de o oră cu ministrul Sănătăţii.

„Am vorbit despre nişte termene pentru că Vlad Voiculescu nu a dat nişte termene în conferinţa de presă. Săptămâna viitoare a spus că va da nişte termene faţă de situaţia actuală a spitalelor şi în 14 zile, cum cerem noi, măsuri concrete legate de depolitizarea spitalelor”, a declarat copreşedintele AUR la ieşire.

Totodată, acesta a mai transmis jurnaliştilor că vrea să fie declarată stare de urgenţă cât mai repede. Conducerea AUR a mai cerut şi demisia șefului DSU Raed Arafat.

Simion sprijină cu 4 milioane euro construcţia unui spital

George Simion a mai precizat că dorește să aloce cele 4 milioane de euro pentru a se construi un spital. Odată construită, unitatea medicală ar urma să intre în administrarea statului român.

Suma provine din subvenţia de la buget acordată partidelor parlamentare. La ianuarie 2021, Simion declara că nu va încasa subvenția de la buget pentru partidele parlamentare și că va iniția o lege „prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”.

„Noi, AUR, nu vrem să ne atingem de niciun leu din banii de la buget. Se alocă zeci de milioane de euro pentru partidele politice. Vrem, cu banii alocați pentru AUR, aproape 4 milioane de euro, să se construiască un spital.

Dăm noi acești bani, nu ne atingem de niciun leu din ei pentru activitatea noastră politică. Vrem să construim un spital și să îl dăm în administrare statului român.

Cu această ofertă venim pentru ministrul Sănătății dacă este de bună-credință” a spus Simion înainte de discuţia cu Vlad Voiculescu.

Protestul AUR a început sâmbătă, la ora 17:00

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat, sâmbătă, un protest în fața Ministerului Sănătăţii, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş”. AUR a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu și a secretarului de stat, Raed Arafat.

Partidul AUR a organizat, sâmbătă, începând cu ora 17.00, un protest la Ministerul Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”. În jurul orei 18.00, aceștia au plecat într-un marș spre Piața Victoriei şi apoi spre Institutul ”Matei Balş”, scandând „Demisia”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Ce vrem noi e și pentru voi”.

AUR a cerut şi demisia managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, Maria Niţescu.

 


Accesează: