Evenimentul Zilei > Justitie > SIDICATUL DIN PENITENCIARE REACȚIONEAZĂ!78 de agresiuni la adresa personalului din penitenciare în 2017
SIDICATUL DIN PENITENCIARE REACȚIONEAZĂ!78 de agresiuni la adresa personalului din penitenciare în 2017

SIDICATUL DIN PENITENCIARE REACȚIONEAZĂ!78 de agresiuni la adresa personalului din penitenciare în 2017

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul Sindicatului cadrelor din Penitenciare se afirmă că anul trecut 78 de gardieni au fost agresați de deținuți. Mai mult, Sorin Dumitrașcu, președintele FSANP, susține că celor opt gardieni de la Rahova trebuie să li se aplice prezumția de nevinovăție și că acuzațiile pentru care sunt acum cercetați sunt exagerate.

”Prezumția de nevinovăție se aplică tuturor

Pe fondul acuzațiilor referitoare la presupuse acte de violență săvârșite de angajați ai Penitenciarului Spital Rahova apreciem că prezumția de nevinovăție se aplică și în cazurile care pot face rating.

Situația de fapt este că un număr de deținuți au făcut plângeri referitoare la presupuse agresiuni, acestea au fost verificate și s-a făcut o propunere unei instanțe de judecată. Acuzația nu înseamnă vinovăție, mai ales că situația este extrem de neclară.

De aceeași prezumție de nevinovăție beneficiază și deținuții implicați, doar în 2017, în cele 78 de agresiuni la adresa personalului din penitenciare. Aceste cazuri n-au fost probabil la fel de interesante și nici n-a fost nimeni condamnat în presă, înainte de a fi pronunțată o  hotărâre definitivă și irevocabilă a unei instanțe de judecată.

În consecință, ne manifestăm convingerea că acest subiect va fi tratat de o manieră echilibrată, și salutăm intervenții precum cele ale lui Gigi Becali – fost deținut – care, deși extrem de critic în relația cu sistemul penitenciar, infirmă categoric existența unor acte de violență din partea personalului”, scrie Sorin Dumitrașcu pe contul sindicatului. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.