"Si rusii ne-au votat"

"Si rusii ne-au votat"

Ionut Lupescu dezvaluie culisele alegerii lui Mircea Sandu in Comitetul Executiv al UEFA.

Ascensiunea lui Mircea Sandu in lumea buna a fotbalului  european ascunde inca multe secrete. Presa internationala a stabilit ca intalnirea desfasurata la Bucuresti, la sfarsitul anului trecut, a fost motorul revolutiei initiate de tarile estice, miscare care s-a dovedit decisiva pentru inscaunarea lui Michel Platini in functia de presedinte la UEFA si pentru alegerea lui Mircea Sandu in Comitetul Executiv.

Jocurile de culise au continuat la Düsserdorf, in preziua alegerilor. Ionut Lupescu, directorul general al FRF, cel care a planuit adunarea de la Bucuresti a esticilor si cel care l-a indemnat pe Mircea Sandu sa se inscrie in cursa pentru un post de membru in Comitetul Executiv al UEFA, a povestit cum s-au derulat evenimentele in preajma alegerilor.

Adunarea din ajun

Lupescu a dezvaluit ieri ca reprezentantii federatiilor din Est s-au intalnit din nou joi, cu o zi inaintea marii incercari, prilej cu care a fost repetat mesajul transmis la Bucuresti inca din decembrie: Michel Platini - presedinte la UEFA si Mircea Sandu - membru in Comitetul Executiv al UEFA.

„S-au strans reprezentanti ai 22 de tari estice. Am pus la punct strategia pentru alegerile de a doua zi. Reprezentantii Croatiei, Lituaniei si Kazahstanului s-au retras strategic din cursa. Atunci au ramas doar cinci persoane in lupta pentru Comitetul Executiv. Dintre acestia s-au desemnat cei patru care au concurat pana la urma. Din fericire, am fost uniti si nu s-a sucit nimeni la vot”, ne-a declarat ieri „Neamtul”.

Competitie in Balcani

Fostul mijlocas al tricolorilor afirma ca la masa s-au stabilit detalii importante: „Multe lucruri s-au discutat la dineul oficial dat de federatia germana, precum si la cel care a fost oferit de UEFA. Am stabilit sa punem bazele unei competitii intertari in Balcani, pentru jucatorii care depasesc varsta de 21 de ani, dar care nu reusesc sa intre imediat in circuitul primelor reprezentative ale tarilor lor”. Printre purcelusi de lapte si specialitati culinare nemtesti, oficialii din cele 52 de tari au dezbatut marea incercare de a doua zi: duelul Platini-Johansson, precum si „cazul Mircea Sandu”.

„Cea mai mare tensiune a fost atinsa inaintea alegerilor pentru functia de presedinte la UEFA. Incordarea se simtea pe holuri”, ne-a relatat fostul international.

Dupa alegeri, reactiile strainilor au fost de surprindere in ceea ce priveste alegerea lui Mircea Sandu in Comitetul Executiv. „Multi au fost uimiti de numarul voturilor stranse de Mircea Sandu si nu intelegeau cum a reusit sa iasa chiar inaintea lui Surkis. In afara celor din Est, Romania a fost votata in Comitetul Executiv de Franta, Italia, Spania, Anglia si Germania, in conditiile in care i-am cam scuturat pe vestici. Aceste voturi sunt rodul relatiilor pe care le avem in afara tarii. Rusii, care altadata erau distanti fata de noi, au mers de aceasta data alaturi de Romania. I-am convins si pe ei. Am dovedit ca suntem oameni seriosi”, a mai spus Lupescu.

Ne puteți urmări și pe Google News