Evenimentul Zilei > Social > Și-au depăși limitele: zeci de tineri au înotat printre sloiuri de gheață
Și-au depăși limitele: zeci de tineri au înotat printre sloiuri de gheață

Și-au depăși limitele: zeci de tineri au înotat printre sloiuri de gheață

La minus șase grade, aproape 20 de tineri au ajuns să înoate într-un lac complet înghețat. Nu i-a obligat nimeni, din contra. La final, super entuziasmați, au spus că a fost experiența vieții lor.

Anunțul a fost făcut pe Facebook. Fitcamp Timișoara a propus astfel al treilea an de baie la copcă. Dacă la prima ediție au fost trei participanți, la a doua 13, acum s-a ajuns la 20. Locația a fost aceeași: Țarina lui Petre din Giroc. Adunarea s-a dat de dimineață.

Andrei Simionese, personal trainer, a prezentat metoda Wim Hof și a învățat participanții cum să respire pentru a face față frigului. ”Respirația și expunerea la frig, împreună cu pregătirea mentală corespunzătoare, sunt cei 3 piloni ai metodei Wim Hof. (…) Scopul e să subliniem că toți suntem mai puternici mental și fizic decât credem despre noi. Să dărâmam o barieră. Să facem o nebunie”, au transmis organizatorii. Care au mai avut un mesaj pentru participanți: vin pe proprie răspundere.

Așa se face că la 10 km de Timișoara ”nebunii” au sărit în apa cu sloiuri, traversând lacul. Fiecare a făcut două ture. Mulți dintre ei vo reveni și anul următor, tocmai pentru a-și demonstra că pot depăși toate limitele.

Sursa foto: Capturi video Antena1