Și-a dat demisia! Motivele pentru care directorul Twitter pleacă din fruntea companiei, după 16 ani neîntrerupți

Și-a dat demisia! Motivele pentru care directorul Twitter pleacă din fruntea companiei, după 16 ani neîntrerupți

Jack Dorsey și-a dat demisia di funcția de director al Twitter. Acesta a primit o serie de critici după ce a refuzat să cenzureze utilizatorii. Motivul plecării din firmă ar fi fost ritmul accelerat de muncă.

Jack Dorsey a demisionat de la conducerea Twitter, iar CTO Parag Agrawal îi va lua locul, a anunţat luni compania, relatează The Guardian. Acesta și-a anunțat oficial plecarea.

Vestea demisiei a condus într-un timp scurt la aprecierea acţunilor Twitter pe Wall Street, cu 11% în deschiderea şedinţei, după care s-a stabilizat la +5%.

Acesta conducea Twitter, dar şi o societate de plăţi online Square, al cărei cofondator este din 2009.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dorsey avea foarte mult de muncă din ambele părti și îi era din ce în ce mai greu să se ocupe de îndrăgita rețea de socializare.

Și-a dat demisia

Anul trecut, omul de afaceri fascinat de Twitter, Elliott Management, a încercat cu toate puterile să-l facă să plece din firmă, platforma având rezultate lente.

Directorul Twitter a mai avut probleme și pentru că nu și-a dorit să cenzurere utilizatorii, mai ales postările controversatului fost președinte Donald Trump. În 2020, platforma de socializare a încercat să excludă orice fel de dezinformare cu privire la alegerile prezidențiale și pandemia de COVID-19. Fostul președinte al Americii a fost șters de pe Twitter, având mai multe postări cu conținut neadecvat.

Dorsey s-a implicat alături de mai mulți directori generali de tehnologie pentru a depune mărturie în timpul unei audieri a Congresului din martie cu privire la rolurile platformelor de social media în revolta de la Capitoliul din 6 ianuarie din Washington, D.C

Cine este Jack Dorsey?

Jack Dorsey a fost persoana care în 2006 a transmis primul tweet din lume: „Tocmai mi-am configurat twttr-ul”. El a fondat una dintre cele mai mari platforme de socializare alături de Biz Stone, Evan Williams și Noah Glass.

Acesta a mai plecat o dată de la conducerea platformei, dar s-a reîntors în 2015. Dorsey va rămâne Consiliul de Administrație până la adunarea acționarilor Twitter din 2022.

„Am decis să plec de la Twitter pentru că eu cred că firma este pregătită să meargă mai departe. Încrederea mea în Parag în calitate de CEO al Twitter este totală. Munca sa din ultimii 10 ani a fost revoluționară. Sunt profund recunoscător pentru priceperea, atașamentul și însuflețirea sa. Este timpul că el să conducă”, a declarat Dorsey.