Şi-a cumpărat maşină vânzând droguri colegilor de liceu

Şi-a cumpărat maşină vânzând droguri colegilor de liceu

Liderul reţelei de elevi traficanţi de droguri din Baia Mare, anihilată la începutul lunii de procurorii DIICOT Cluj, a recunoscut ieri în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj că aducea drogurile direct din Franţa şi că şi-a cumpărat o maşină din banii obţinuţi.

Daniel Conea, elev în clasa a Xll-a la Colegiul Tehnic Economic din Baia Mare, a cerut ieri, la termenul de la Curtea de Apel Cluj, să fie eliberat, însă judecătorii i-au respins cererea. La audierile de ieri, Conea a recunoscut că a greşit şi a declarat că aducea drogurile direct din Franţa. Mai mult, elevul a precizat că a intrat în această afacere pentru bani şi că a reuşit să îşi cumpere chiar şi o maşină.

Aveau halucinaţii la ore

În acest dosar au fost audiaţi, până în prezent, 60 de elevi şi profesori de la cinci licee din Baia Mare. Unul dintre profesorii de la Colegiul Mihai Eminescu, unde doi elevi au fost reţinuţi în timp ce vindeau droguri chiar în curtea liceului, le-a spus procurorilor DIICOT Cluj că elevii care se drogau aveau halucinaţii în timpul orelor. ”Nu se putea sta de vorbă cu ei. Parcă visau, iar dacă îi întrebai ce au, îţi răspundea aiurea”, le-a declarat procurilor dascălul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit procuroriilor DIICOT, elevii de la Colegiul Mihai Eminescu îşi fabricau ţigările cu haşiş în timpul pauzelor şi se drogau chiar în curtea liceului. ”Până acum am identificat în jur de 50-60 de elevi de la acest colegiu, care se drogau în mod constant cu haşiş“, susţine unul dintre procurorii DIIICOT care au investigat cazul. 

Directorul Colegiului Mihai Eminescu din Baia Mare, profesorul Marius Crăciun, nu a dorit să comenteze situaţia. ”Nu este treaba mea şi nu mă privesc aceste lucruri”, a spus profesorul Crăciun.

La începutul lunii, procurorii DIICOT au anihilat o reţea de patru elevi traficanţi de droguri, aceştia fiind arestaţi preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc şi introducerea în ţară a unor cantităţi importante de droguri, în special haşiş.