Evenimentul Zilei > Social > Sfaturile unui fost ministru al Sănătății. Cum ținem coronavirusul la distanță
Sfaturile unui fost ministru al Sănătății. Cum ținem coronavirusul la distanță

Sfaturile unui fost ministru al Sănătății. Cum ținem coronavirusul la distanță

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, dă explicații pe o pagină de socializare în legătură cu coronavirusul. El spune că în lipsa recomandărilor de la autorități este bine ca populația să știe cum să procedeze.

Bănicioiu prezintă simptomele virusului și modul în care trebuie să luăm primele măsuri de protecție.

„Este important sa stim situația exactă despre COVID-19 și in lipsa recomandarilor venite de la autorități trebuie sa știm cum sa procedam ! Dați mai departe !!!

Potrivit OMS virusul aparține unei familii de virusuri care pot provoca boli respiratorii la om, pornind de la o banală răceală pana la afectiuni mai severe, cum ar fi sindromul respirator acut sever si sindromul respirator din Orientul Mijlociu.Pentru majoritatea pacienților, COVID-19 debutează și se termină în plămâni, deoarece la fel ca virusurile gripale, coronavirusurile provoacă boli respiratorii.

Și simptomele sunt asemănătoare gripei: pacienții infectați cu coronavirus pot începe cu o febră și tuse care progresează spre pneumonie sau mai rău.

Italia se confruntă acum cu numeroase cazuri de infecție dar și primele decese. Cum suntem aproape si avem legături strânse ne putem astepta oricand la cazuri în țară noastră. Deși situația din Italia a generat multa panica este important sa ne păstrăm calmul.

Anunțam medicul de la primele semne și ne ghidam după recomdarile lui !
Este important sa ne informăm corect, sa fim vigilenți, sa stim cum sa luam minimele masuri de siguranta”, a scris Nicolae Bănicioiu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a prezentat și modul în care putem să ne protejăm de virusul ucigaș.