Sfaturi pentru întreținerea mașinilor în anotimpul rece. Cum evitați marile probleme

Sfaturi pentru întreținerea mașinilor în anotimpul rece. Cum evitați marile problemeMașini. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Sfaturi pentru șoferi. Iarna este cea mai dificilă perioadă din an atât pentru mașini cât și pentru șoferi. Experții auto au oferit o serie de sfaturi pentru a scăpa de probleme iarna, pentru a economisi bani și pentru a păstra mașina intactă.

Sfaturi pentru șoferi

Toate fluidele mașinii trebuie verificate, completate sau înlocuite în apropierea anotimpului rece.Uleiul de motor își pierde proprietățile în decursul unui an din cauza temperaturilor variate la care a fost supus. Pornirea la rece este momentul în care piesele sunt cel mai predispuse la uzură și este indicat să schimbi uleiul cât mai des iarna.Antigelul trebuie înlocuit complet la fiecare 2-3 ani deoarece punctul de congelare crește odată cu trecerea timpului.

Echiparea mașinii pentru iarnă

Sursa foto: 27064748 © Candybox Images | Dreamstime.com

Lichidul de parbriz de calitate împreună cu un set de ștergătoare noi vă vor ușura munca în această iarnă. Utilizarea unui lichid de parbriz de calitate inferioară sau diluarea acestuia cu apă va putea cauza defecțiuni ale instalației.

Înlocuiți anvelopele

Nu uitați să înlocuiți anvelopele de vară cu cele de iarnă. Montarea lor este obligatorie atunci când temperatura exterioară este constant mai mică sau egală cu 7°C. Anvelopele de iarnă își mențin elasticitatea în anotimpul rece.

Echiparea mașinii pentru iarnă corespunzător

Sursa foto: 153399357 © Alpegor | Dreamstime.com

Mecanicii auto vă recomandă să efectuați o verificare amănunțită a sistemului de frânare al mașinii, de la starea plăcuțelor și a discurilor (sau tamburilor) până la frâna de staționare, integritatea conductelor și calitatea lichidului de frână din instalație.

Verificați semnalele luminoase din dotarea mașinii

Trebuie să verificați măcar o dată pe lună buna funcționare a tuturor semnalelor luminoase din dotarea autovehiculului dvs. Asigurați-vă că aveți în mașină câteva becuri și siguranțe de rezervă. Iarna se face întuneric mai rapid, iar ceilalți șoferi trebuie să vă vadă.

Din cauza ninsorii și a poleiului, iarna se produc cele mai multe accidente. Evitați accelerările bruște (mai ales în cazul propulsiei), virajele cu viteză mare sau frânările din scurt. Anticipați traficul pentru a conduce relaxat și a avea un consum rezonabil (consumul pe timp de iarnă tinde să crească și cu 15-20%). Nu uitați să aveți în mașină următoarele ustensile:

  • lichid de parbriz;
  • lopată;
  • racletă;
  • antigel;
  • ulei;
  • cheie de roți;
  • cric;
  • compresor de aer;
  • pături, apă, provizii și alte necesități particulare.

Ne puteți urmări și pe Google News