Evenimentul ZileiMonden„Sfaturi de Crăciun” în pandemie. Cum sunt sfătuiți elvețienii să-și petreacă sărbătorile

„Sfaturi de Crăciun” în pandemie. Cum sunt sfătuiți elvețienii să-și petreacă sărbătorile

„Sfaturi de Crăciun” în pandemie. Cum sunt sfătuiți elvețienii să-și petreacă sărbătorile
Autoritățile elvețiene au emis un set de recomandări, pentru sărbătorile de Crăciun, pe care cetățenii să le ia în considerare, în actualul context epidemiologic.

Sărbărorile de Crăciun de anul acesta va fi petrecut fără muzică de fanfară în Elveţia, iar cadourile vor trebui să fie procurate din timp, de preferinţă conform unei liste pregătite în prealabil. Recomandările au fost făcute de autoritățile elvețiene pentru ca mersul la cumpărături să fie mai eficient, în această perioadă de pandemie, după cum transmite Reuters.

Muzica de fanfară însoţeşte de obicei festivităţile din perioada Crăciunului, dar Biroul Federal pentru Sănătate Publică din Elveţia a sfătuit populaţia să nu invite acest stil muzical la petrecerile de sfârşit de an, în contextul în care Elveţia depune eforturi pentru a limita transmiterea noului coronavirus.

„Cântatul în cor şi interpretarea la instrumente de suflat pot spori riscul de infectare. Mai bine ascultaţi muzică de Crăciun la casetofon”, a precizat acelaşi birou elveţian într-un material publicat online şi intitulat „Sfaturi de Crăciun”.

Autoritățile elvețiene recomandă cetățenilor să evite îmbrățișările și sărutările.

„Este mai bine să ne salutăm cu alţi oameni de la distanţă şi să evităm îmbrăţişările şi sărutările”, a adăugat biroul în setul său de recomandări pentru elveţieni, o populaţie cunoscută pentru comportamentul său rezervat.

Ce mai conține setul de recomandări

Potrivit recomandărilor deja în vigoare în Elveţia, adunările la care pot participa prieteni şi membri ai familiei sunt limitate la cel mult 10 persoane, dar cei care participă la astfel de reuniuni nu ar trebui să stea prea relaxaţi.

Autorităţile mai recomandă deschiderea ferestrelor la fiecare una sau două ore timp de 5 până la 10 minute, cu precizarea următoare: „Este mai simplu dacă o singură persoană se ocupă de aerisire”.

Se mai recomandă ca participanţii la petreceri să poarte măşti înainte şi după ce au servit masa şi să păstreze unii faţă de alţii o distanţă de cel puţin 1,5 metri. Pe de altă parte, autoritățile recomandă celor care nu se simt foarte bine să nu mai meargă la petreceri sau la întrunirile cu rudele și să rămână acasă.

„Nu vă simţiţi bine? Atunci categoric rămâneţi acasă”, se mai precizează în setul de recomandări emis de autoritățile elvețiene.


Accesează: