Sfatul VITAL pentru a ne PROTEJA de GRIPĂ. La ce GEST banal TREBUIE să RENUNȚĂM IMEDIAT

Sfatul VITAL pentru a ne PROTEJA de GRIPĂ. La ce GEST banal TREBUIE să RENUNȚĂM IMEDIAT

În mijlocul epidemiei de gripă care continuă să facă ravagii în țară, specialiștii ne oferă un sfat valoros pentru a ne proteja sănătatea. Unul dintre primii pași pe care trebuie să îi luăm pare foarte simplu, dar necesită renunțarea la un obicei care, pentru mulți, a intrat deja în reflex. Chiar dacă nu e ușor, este necesar, spun medicii.

Medicii susțin că, pentru a evita transmiterea germenilor de gripă, trebuie evitat strănutatul în șervețel. În momentul în care facem acest gest, unele dintre microorganisme rămân pe șervețel, altele pe mâinile noastre, ajungând, astfel, pe toate suprafețele pe care le atingem, potrivit Quad City Times.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Având în vedere aceste informații, cum reușesc medicii să se protejeze de boală chiar și în sezonul gripelor, când sunt înconjurați de pacienți? În primul rând, își fac vaccin antigripal, au grijă să doarmă bine, iau suplimente și se spală foarte bine pe mâini.

 

Legat de strănuturi, unul din specialiștii intervievați de publicația citată recomandă să strănutăm în mânecă, aproape de cot, mai degrabă decât în șervețel. Astfel, evităm să transmitem mai departe virusul gripal, având în vedere faptul că unii oameni păstrează șervețelul în buzunar sau geantă, spre „bucuria” germenilor.