Evenimentul Zilei > Actualitate > Sevilla poate intra în istorie, după finala cu Liverpool
Sevilla poate intra în istorie, după finala cu Liverpool

Sevilla poate intra în istorie, după finala cu Liverpool

Gruparea andaluză are șansa să câștige a treia oară consecutiv Liga Europa, dacă va trece de „cormorani”, în această seară, de la ora 21.45 (în direct la PRO TV și Dolce Sport)

De la Cupa Orașelor Târguri, la Cupa UEFA, până la Liga Europa. Acesta din urmă este actualul format al celei de-a doua competiţii fotbalistice inter-cluburi.

În această seară, la Basel, pe stadionul „St. Jakob- Park”, de la ora 21:45 (în direct la PRO TV și Dolce Sport), FC Liverpool și FC Sevilla se înfruntă în ultimul act al Ligii Europa. Finalistele din această ediție a întrecerii au un istoric fabulos.


FOTO: Jurgen Klopp Absenți de nouă ani

Andaluzii sunt de ținătorii trofeului, iar în total au patru adjudecate (în vechiul și noul format), în timp ce „cormoranii” au cu unul mai puțin. Sevilla și-a trecut numele pe prestigiosul trofeu în anii 2006, 2007, 2014 și 2015, iar Liverpool a triumfat în anii 1973, 1976 și 2001.

Pentru gruparea din orașul Beatles-ilor este o nouă finală europeană după o pauză de nouă ani, și prima pentru tehnicianul Jurgen Klopp, la șapte luni de la venirea sa pe banca englezilor.

Andaluzii, finaliști de meserie

De partea cealaltă, Sevilla este cea mai titrată echipă a competiției, a devenit echipa cu cele mai multe finale jucate în cupele europene în secolul XXI, cu cinci Cupa UEFA/Europa League și patru Supercupe ale Europei.

Acum, andaluzii s-au calificat pentru al treilea an la rând în faza supremă a Ligii Europa. De acest lucru s-a mai bucurat doar Juventus, când torinezii au fost de neoprit în perioada (1995- 1998). Mai mult, Sevilla va juca, duminică, și în ultimul act al Cupei Spaniei, cu FC Barcelona, noua campioană din La Liga.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: