Serviciul Român de Informații are buget pentru 2016

Serviciul Român de Informații are buget pentru 2016

Bugetul pe anul 2016 al Serviciului Român de Informaţii a primit aviz favorabil.

Preşedintele Comisiei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, Georgian Pop, a afirmat că bugetul propriu-zis al SRI nu a înregistrat o creştere reală, iar majorarea de 19,19 % se datorează unei modificări legislative, banii urmând să fie alocaţi pensiilor militare, informează Agerpres

"Am dezbătut şi am avizat bugetul SRI pe 2016. (...) Acea creştere de 19,19 % se datorează unei modificări legislative şi banii sunt pentru pensiile militarilor SRI. Dacă anul trecut o sumă de 376 milioane de lei se plătea la pensie din bugetul asigurărilor sociale, din cauza modificărilor legislative din anul în curs aceşti bani au fost transferaţi de la bugetul asigurărilor sociale de stat în bugetul SRI pe 2016. Mai precis, dacă nu ar fi fost aceşti bani, această creştere de 19,19% se duce în pensii, pe ansamblu, bugetul SRI pe anul viitor ar fi fost mai mic cu 4 % decât bugetul din 2015. Deci, toată această creştere este datorată plăţii modificării sistemului legislativ", a precizat Pop. 

El a mai spus că în cazul în care situaţia regională va impune o majorare a bugetului instituţiei în 2016, Comisia va susţine solicitările de creştere a bugetului. 

Ne puteți urmări și pe Google News