UPDATE. Serviciul de Înmatriculări Timișoara a fost blocat. Cei nouă polițiști acuzați de luare de mită au fost arestați preventiv
- Antonia Hendrik
- 15 iunie 2021, 15:15
Un nou caz de mită în Poliţia Rutieră a fost depistat la Timişoara. Nouă poliţişti ai Serviciului de Înmatriculări au fost reţinuţi pentru 24 de ore, apoi au primit mandate de arestare pentru 30 de zile.
Poliţiştii de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara sunt acuzaţi că au luat şpagă de sute de ori în ultimele patru luni, pentru înmatricularea unor mașini fără programare. Activitatea serviciului de înmatriculări a fost suspendată.
Luni, zece agenți de poliție de la Serviciul Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara au fost duși la audieri. Potrivit procurorilor, cei zece poliţişti ar fi cerut şi primit mită de 384 de ori în ultimele patru luni. După audieri, nouă dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore, apoi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Agenţii și-ar fi încălcat sarcinile de serviciu şi ar fi înmatriculat mașini fără programare sau ar fi procesat mai multe dosare de înmatriculare auto la o singură programare.
Ar fi primit mită în mod repetat, între 20 și 100 de lei
„În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie - mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.
În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită. La acest moment, cei 10 agenți de poliție sunt audiați de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca acesta să dispună în consecință cu privire la luarea unor măsuri preventive. La activitățile de procedură penală s-a beneficiat de sprijin din partea D.G.A. – Centrul Operațional 2 Timișoara și Serviciul Județean Anticorupție Arad. În funcție de evoluția cercetărilor vom reveni cu detalii”, a transmis Direcția Generală Anticorupție – Timiș.