Putin amenință Republica Moldova. Declarații extrem de grave la Moscova

Putin amenință Republica Moldova. Declarații extrem de grave la Moscova Vladimir Putin și România Sursa foto: Facebook

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, avertizează Republica Moldova şi spune că „Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Republica Moldova să nu fie afectate în niciun fel”. În cadrul unui forum organizat la Moscova a făcut aluzii şi la adresa guvernării de la Chișinău.

Ministrul rus a lăsat să se înțeleagă că Rusia este gata să facă tot ce este necesar pentru a proteja interesele populației rusofone din Republica Moldova. Declarațiile acestuia au fost făcute în cadrul unui forum care s-a ținut la Moscova. Tot aici, Serghei Lavrov a lansat câteva avertismente la adresa guvernării de la Chișinău.

„Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel”, a declarat ministrul rus de Externe.

„Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Republica Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Chișinăul nu a comentat deocamdată declarațiile șefului diplomației ruse

Anterior, în luna iunie a acestui an, Serghei Lavrov a declarat că Moldova ar încerca să „anuleze tot ce e rusesc, la fel ca în Ucraina”. „Desigur, din Republica Moldova se încearcă clar să se facă a doua Ucraină.

Președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe cetățeni să nu se lase manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor pro-ruși de la Chișinău sau de la Moscova, mesaj care a deranjat Kremlinul, ca dovadă şi avertismentul lui Serghei Lavrov.

Mai exact, președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe cetățeni să nu se lase manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor pro-ruși de la Chișinău sau de la Moscova. Șefa statului a subliniat că Republica Moldova respectă statutul de neutralitate și că își dorește pace.

Asemenea abordare din partea actualei conduceri a Moldovei este foarte semnificativă când anunţă că: Începem procesul de aderare la Uniunea Europeană, o să vedem ce ne vor promite şi o să decidem dacă rămânem în Comunitatea Statelor Independente”, a declarat el, potrivit Agora.md.