Cât privește autorizația sanitară de funcționare, ministrul a spus că, dintre cele 27.210 de clădiri de invătămant, un număr de 5.451 nu dețineau această autorizație (dintre care 1.754 clădiri de grădinite, 3.002 școli și 695 de licee).  

 În studiul menționat au fost luate în calcul 18.235 de unităti de invătămant preuniversitar de stat, din care 8.222 de grădinite, 8.446 de școli și 1.567 de licee, cu un total de 27.210 clădiri de invătămant. 

 "În luna august, Administrația Prezidentială-a fost prezent chiar președintele României, domnul Iohannis-a cerut Ministerului Educației, Ministerului de Interne și MDRAP să prezinte o situație la zi a tuturor clădirilor în care functionează școli. Care sunt clădirile care au apă, autorizație de funcționare de la ISU și de la autoritătile sanitare și care nu au. La momentul acela, statisticile de la MENCS, MAI și de la MDRAP erau diferite complet. E foarte important să fim pe aceeași pagină, adică să știm unde anume trebuie intervenit și de ce. S-a lucrat enorm în aceste luni, cu toate aceste ministere, impreună cu Administrația Prezidentială, că să avem totuși o hartă la zi, un inventar la zi al clădirilor în care functionează școli etc. și unde anume este nevoie de intervenție", a explicat Dumitru, citat de Agerpres.